Oslo

Politiet ber om fortsatt varetekt for Betew og Harnes

Politiet vil be om fire nye uker i varetekt for drapsforbund-siktede Metkel Betew og Lars Harnes. Også for tre andre siktede i samme sakskompleks vil politiet ha forlenget varetekt.

Metkel Betew var en av flere personer som ble pågrepet i politiets storaksjon i høst.
  • Ntb

Det opplyser politiadvokat Line Steen Presthus i Oslo politidistrikt til NTB.

— Nå er etterforskningen inne i fasen hvor vi jobber oss gjennom det vi har varslet at vi skal gjøre. Vi ventet at dette kunne ta lang tid, forteller Presthus.

Hun kan ikke si noe om hvor lang tid politiet tror gjenstår av etterforskningen.

- Det gjenstår såpass mye arbeid og er så mange usikre faktorer at det vil nærmest bli bare gjetning, sier politiadvokaten.

Pågrepet i storaksjon

Metkel Betew ble pågrepet i en stor politiaksjon august i fjor, rundt et halvt år etter at han ble løslatt etter soning av forvaringsdommen han ble idømt etter Nokas-ranet i 2004. Sammen med Lars Harnes er han siktet for drapsforbund mot Imran Saber, ofte omtalt som «Skrue» eller «David Toskas finansminister».

Imran Saber ble overfalt i sin egen bil i november 2011. Han ble truffet av syv skudd og ble alvorlig skadet

Betew, som også har narkotika- og ranssiktelser mot seg, framstilles for varetektsfengsling onsdag formiddag. Det samme gjelder den tidligere Bandidos-toppen Lars Harnes. Politiet mener Harnes ble hyret som leiemorder for å ta livet av Saber.

Også en annen siktet fremstilles onsdag, mens et siktet brødrepar blir begjært fortsatt varetektsfengslet allerede tirsdag.

Les også

  1. «Pistolmann» fikk ni år for trippeldrapsforsøk - slapp ut etter fire

  2. Politiet mener Bandidos-lederen var på oppdrag som leiemorder

  3. Seks spørsmål og svar om den store politiaksjonen i Oslo

  4. VG: Politiet mener Betew leder narkoliga