Oslo

Drømmeforhold i Nordmarka

– Jeg tror ikke folk flest er klar over hvor fint det er her nå, sier Mari Morken på skitur ved Heggelivann.

Perfekte skiforhold ved Spålen i Nordmarka lørdag formiddag.
  • Caroline Enge
  • Hilde Lundgaard
    Journalist

Mens helgens folkefest i Holmenkollen er kraftig redusert, benytter mange muligheten til en skitur andre steder i Marka.

Etter en snøfattig vinter, har den siste ukens snøfall skapt drømmeforhold i Nordmarka. Blant annet var Skiforeningens busser til Ringkollen fulle lørdag.

nettsidene skriver Skiforeningen at løypebasene i Marka sjelden er like samstemte: «I dag er dagen du må komme deg ut på ski!»

Store deler av løypenettet er kjørt opp lørdag. Det meldes om minusgrader og litt grått på morgenen, men at det skal bli full sol og varmere utover dagen.

Les også

Her er det fortsatt skiføre i Marka

Fint føre i bakken ved Heggelisæter.

I løypene fra Skansebakken i Sørkedalen opp mot Heggelivann og videre til Løvlia har det vært marginale forhold de siste ukene. Nå er det full vinter.

Carl Fredrik Morken, Mari Morken og hunden Pei Fang Nitti på tur ved Heggelivann lørdag morgen.

Ved Heggelivann møtte vi Carl Fredrik Morken og datteren Mari Morken lørdag morgen. De hadde brutt gjennom det lave skydekket og tok seg en pause i solen på vei videre mot RIngkollen.

– Jeg tror ikke folk flest er klar over hvor fint det er her nå, sier Mari.

Det bifalles av pappa Carl Fredrik som forteller at han akkurat har sendt en snapchat-melding til kolleger og bedt dem om å komme seg ut.

– Og føret?

– Det er jo helt fantastisk akkurat nå. Kaldt og fint og nypreppede løyper – da går det av seg selv, sier Carl Fredrik Morke.

Les mer om

  1. Nordmarka
  2. Vinter
  3. Skiforeningen