Plasserte baby rett ved siden av usikret last – mor mistet lappen på stedet

Med søppel og en usikret treplate hengende ut av bilen, kjørte foreldrene til avfallsstasjonen. I baksetet satt også sønnen på under ett år.

Denne bilen vakte politiets interesse lørdag for halvannen uke siden. Politifolkene ble overrasket da de så en baby i baksetet.

Lørdag for halvannen uke siden la en politipatrulje fra trafikkorpset merke til en liten bil med åpen bakluke ved Smestad-krysset. Bilens bagasjerom var fullt av søppel og skrot som skulle kastes på gjenbruksstasjonen på Smestad.

Da politiet stoppet bilen, kom den største overraskelsen: I baksetet satt parets baby på under ett år. Babyen satt i godkjent barnestol som var riktig plassert, men lasten rundt babyen var usikret.

Rett ved siden av denne treplaten satt babyen. Politiet fratok moren lappen på stedet fordi de mente at lasten var usikret.

Ifølge politiet satt faren til babyen i forsetet og holdt i to store plater som var plassert rett ved siden av babyen. Den ene platen var trolig en gammel kjøkkenbenk.

– En påkjørsel bakfra kunne skjøvet platen kraftig og dermed påført barnet store skader. Vi må huske at påkjørsel bakfra er den vanligste ulykkestypen i Oslo, sier Finn Erik Grønli, politioverbetjent i trafikkorpset i Oslo politidistrikt.

Les også

Ung mann mistet lappen etter råkjøring på E6 – besvimte av sjokk på stedet

Mistet lappen på stedet

Det var barnets mor som kjørte bilen. Hun mistet førerkortet på stedet. Hun er nå anmeldt for brudd på veitrafikkloven fordi politiet mener at hun kjørte med usikret last. Selv mente paret, ifølge politiet, at lasten var tilstrekkelig sikret.

Politioverbetjent Finn Erik Grønli i trafikkorpset i Oslo politidistrikt.

– Foreldrene var ikke enige med oss, men det holder ikke at en passasjer holder på så store gjenstander som stikker ut av bilen. Her skulle de ha brukt stropper eller annet sikringsutstyr, konstaterer Grønli.

Han reagerer også på at paret kjørte med et lite barn med åpen bakluke.

– På denne tiden av året er det mye luftforurensning. Å utsette sitt barn for støv og eksos på denne måten er ikke en særlig god løsning, sier Grønli.

Etter at moren mistet lappen, hjalp politiet paret med å dele platene slik at alt fikk plass i bilen uten at bakluken måtte være åpen. Da kjørte faren bilen videre til gjenbruksstasjonen, mens mor og baby ventet ved Smestad-krysset.