Glad pinsemelding: Kan bli 29 varmegrader i Oslo

På tross av en litt kjøligere uke, varsler meteorologene en supervarm pinsedag mandag.

Det blir knallvær 2. pinsedag, ifølge meteorologene.

Pinsen er en gledens dag, ifølge kirken. En kristen høytid som feires den syvende søndagen etter at Jesus Kristus sto opp fra de døde på påskedagen. I Norge er både første pinsedag (søndag 28. mai) og annen pinsedag (mandag 29. mai) helligdager.

Varme i vente

Den feires til minne om at Den hellige ånd, ifølge Det nye testamentet, kom til apostlene og lot dem snakke på andre språk og oppfatte fremmede språk som sitt eget. Slik kunne alle folkeslag forstå budskapet om Jesus.

Men pinse er også en fridag hvor mange Oslo-boere søker seg mot solen og havet. Og i år ser det ut til å bli en spesiell varm dag, ifølge meteorologene.

Først kaldt, så varmt

– Først blir det litt kjøligere, ned mot 20 grader i løpet av uken. Men så stiger temperaturen mot helgen. Pinsemandagen venter vi opp mot 28 til 29 grader, sier vakthavende meteorolog, Bente Wahl, til Aftenposten.

På Vestlandet og i Nord-Norge blir det betraktelige kaldere.

– Men også de vil få det varmere mot helgen. Og fra tirsdag neste uke vil de ha godt over 20 grader, sier Wahl. Hun tror ikke det kaldere været på Østlandet vil prege folk noe særlig.

– Siden det er sol mesteparten av uken, så vil det ikke føles så kaldt, sier meteorologen.