Oslo

Uber godtar bøter på tilsammen 5 millioner kroner i Oslo

Selskapene Uber Norway og Uber BV har begge vedtatt et forelegg på 2,5 millioner kroner hver, opplyser Oslo politidistrikt.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

  • Tarjei Kramviken

Selskapene vedtok foreleggene torsdag forrige uke. Bøtene var for brudd på Yrkestransportloven.

«Foreleggene er rettskraftig avgjort ved vedtagelsen, følgelig vil saken ikke bli ført for domstolene», heter det i pressemeldingen fra Oslo-politiet.

Skyssformidleren Uber, som lar kundene bestille biler gjennom en app på mobiltelefonen til priser som ofte er langt lavere enn tradisjonelle taxier, har tidligere tatt en pause på ubestemt tid for sine tjenester i Norge.

«Selv om vi er uenig i forelegget, ønsker vi nå å konsentrere oss om å være et ansvarlig selskap som investerer i Norge på lang sikt. Derfor satte vi UberPOP på pause denne uken, og vi ønsker å fortsette den positive dialogen med myndighetene om nye reguleringer», siteres Uber Norge-sjef Carl Endresen på i en e-post fra selskapets PR-byrå.

Skyssformidlerens virksomhet har rammet taxinæringen hardt en rekke steder i verden, skriver NTB. Taxinæringen mener Uber har urettmessige fordeler ved at selskapet ikke følger regler for registrering, forsikring og har andre utgifter som næringen er underlagt.

Uber ble etablert i 2009 og finnes i dag i 70 land og flere enn 500 byer. Tjenesten er imidlertid blitt forbudt som privattaxi-virksomhet mange steder. I mars ble Uber lagt ned i Danmark, og i London får de ikke fornyet lisensen de trenger for å operere i byen, ifølge NTB.