Stormkast rev trær over ende på Østlandet

Kraftige vindkast og veltede trær skapte trafikkproblemer og strømbrudd flere steder på Østlandet lørdag.

Treet blåste over en taxi på Adamstuen i Oslo.

Meteorologisk institutt sendte ut gult farevarsel om kraftige vindkast i Agder, Viken, Oslo og Telemark lørdag, og Vegtrafikksentralen oppfordret folk til å kjøre forsiktig.

Flere trær veltet over veier og strømledninger. Hafslund meldte ifølge NTB at de hadde rundt 10.000 strømløse kunder i Sør-Norge.

Vakthavende Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt bekreftet at vindkastene som traff Sør-Norge lørdag var usedvanlig kraftige. På Hovin målestasjon øst i Oslo, ble det klokken 10 målt en vindstyrke på 24,3 sekundmeter, eller liten storm.

– Grensen for full storm går ved 25 sekundmeter, så dette er svært sjelden midt i Oslo, sier Haga.

I Sarpsborg ble det tidligere på dagen lørdag målt 25,8 sekundmeter - altså full storm - den kraftigste vinden noensinne på målestasjonen.

– Stasjonen ble satt opp i 2009, men dette er mye vind i innlandet, sier Haga. som anbefalte folk å sjekke løse gjenstander utendørs.

Tre over taxi

På Adamstuen i Oslo falt et tre over en taxi lørdag formiddag. Drosjesjåføren kom fra hendelsen med lettere skader, men det ble store skader på bilen, opplyste Oslo-politiet.

Veien var sperret i retning sentrum etter hendelsen ved 10-tiden lørdag. Treet falt mot en strømledning, men det ble ikke meldt om strømbrudd.

Kort tid etter meldte politiet om et tre som blåste over ende på E18 Frognerstranda inngående og sperret deler av kollektivfeltet. Treet ble raskt fjernet.

Også andre steder på Østlandet, som ved Holmensenteret og i Billingstadveien i Asker og i Askim gikk trær overende i den kraftige vinden.

Også andre steder i Østlands-området ble det meldt om trær som falt over veien.

Vegtrafikksentralen skrev på Twitter at de fikk meldinger om mange trær som blåste over veier, spesielt i Østfold. Disse ble fjernet fortløpende.