Oslo

Tre menn dømt for gjengvoldtekt av pirattaxisjåfører

Tre menn i 20-årene fra Oslo er i Oslo tingrett dømt til mellom fem og syv og et halvt års fengsel å ha truet to pirattaxisjåfører til å ha sex med hverandre. Overgrepene ble filmet.

Tre menn er i Olso tingrett dømt for voldtekt av to pirattaxisjåfører. Foto: OlavUrdahl

 • Ntb

I tillegg til fengselsstraffene på fem, syv og syv og et halvt år må de tre betale 210.000 kroner i oppreisning til de to sjåførene, skriver VG.

 • LES OGSÅ: Taxisjåfør svindel kunder og kommunen

Fire passasjerer

De to pirattaxisjåførene ble via Facebook kontaktet av de tre mennene for et oppdrag lørdag 25. juli i fjor. Pirattaxisjåførene – to unge menn fra Oslo-området – fikk beskjed om at det var fire passasjerer, noe som gjorde at en av sjåførene la seg i bagasjerommet slik at det var nok plass i bilen. Dette visste ikke de tre mennene da de ble hentet i Oslo sentrum.

Ifølge dommen var avtalen at turen skulle gå til Moss og tilbake til hovedstaden.

 • LES OGSÅ: Voldtatt av pirattaxisjåfør
  Da bilen kom tilbake til Oslo ble en av de tre nå domfelte mennene sluppet av, men kort tid etter oppdaget de at det lå en mann i bagasjerommet. Det ble da bestemt at kameraten som var sluppet av skulle hentes igjen, og så gikk turen til et skogsområde utenfor på Svartskog.

Utsatt for grov vold

Den neste timen ble de to pirattaxisjåførene utsatt for grov vold og truet til å utføre seksuelle handlinger med hverandre – mens de tre domfelte kameratene filmet.

«All voldsbruken i tiltalen, og som alle de tiltalte har sagt seg skyldig i, er bevist. Volden har vært uprovosert, gjort av flere i fellesskap, vart over lang tid og har karakter av mishandling og frihetsberøving», heter det i dommen.

 1. Les også

  200 pirater i aksjon

 2. Les også

  Ranet pirattaxikunder med pistol - fikk redusert straff

 3. Les også

  Pirattaxisjåfør siktet for voldtekt i Vestfold