Politiet: Mann anholdt fordi han brøt fotoforbud under fengslingsmøte

Beslagsla minnekortet til journalist i 20-årene. Selv hevder han å ikke ha gjort noe ulovlig.

Mannen i 20-årene ble fratatt minnekortet etter dagens fenslingsmøte. Aftenposten får opplyst at han jobber for den kjente regissøren Ulrik Imtiaz Rolfsen i  Curry film.

Islamisten Ubaydullah Hussain og to personer i hans følge ble i ettermiddag anholdt av politifolk i Oslo tingrett. Dette skjedde rett etter at rettsmøtet der Arfan Bhatti ble fremstilt for fengsling var ferdig.

Hussain, som er talsperson for den islamistiske gruppen Profetens Ummah, og de to vennene hans var mistenkt for å ha filmet under rettsmøtet.

Advokat Linda Ellefsen Eide, som jobber sammen med advokat Elden for både Bhatti og Hussain, opplyste at han og følget hans ble tatt til side fordi det ble trodd de hadde filmet under rettsmøtet, noe som ikke er lov.

— Men det var ikke tilfelle, og det ble løst ved å gå igjennom mobiler og videokamera, sier Eide til NTB.

Tips til saken? Kontakt oss her!

Fratatt minnekort

En mann som inngikk i det så ut som Hussains eget TV-team, ble imidlertid fratatt minnekortet. Årsaken er at politiet mener han filmet ulovlig.

Innsatsleder Svend Bjelland opplyser til Aftenposten at fire personer ble sjekket for forbud, og at en person ble fratatt minnekortet sitt grunnet brudd på fotoforbudet. Ifølge politiet filmet han både Bhatti og etter at retten ble satt.

Etter å ha snakket med politiet i omlag 30 minutter, kom mannen ut i fellesarealene til Oslo tinghus.

Aftenposten kjenner til at mannen i 20-årene jobber for den kjente regissøren Ulrik Imtiaz Rolfsen i Curry film.

Regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen har siden i fjor høst jobbet med det som skal bli en dokumentar om det ekstreme islamistiske miljøet i Norge.

Lager dokumentar

Ifølge Dagbladethar Curry film søkt midler fra Norsk filminstitutt til å lage en dokumentarfilm om det ekstreme islamistiske miljøet i Norge.

I filmen følger Rolfsen og selskapet Curry Film islamistgruppa Profetens ummah tett, og filmteamet kommer også tett på nordmenn som reiser til Syria og Irak for å kjempe for terrorgruppa Den islamske stat (IS), skriver avisen.

Rolfsen, som står bak spillefilmer som «Haram» og «Izzat», ønsker ikke å kommentere filmproduksjonen.

— Curry film jobber med flere prosjekter og har flere søknader om produksjonsstøtte inne til behandling, men kommenterer ikke prosjekter som ikke er realisert, sier Ulrik Imtiaz Rolfsen til Dagbladet.