Oslo

Imamer og politiet på langtur

Med joggesko og fritidsklær i bagasjen reiste imamer, politiet og ansatte i bydel Gamle Oslo på en dagstur til Mysen i ettermiddag.

Her er noen av deltagerne i seminaret som skal forsterke samarbeidet mellom moskeene og omverdenen.Fra venstre: Qari Mahmood-ul-Hassan, Ghulam Sarwar, Kåre Stølen, imam Najeeb Naz, Hafiz Mehboob-ur- Rehman, Mehtab Afsar, Erik Andersen, Øyvind Halsestad og imam Ibrahim Saidy. Foto: Wasim Riaz

 • Wasim Riaz
  Wasim Riaz

Her er det imam Hafiz Mehboob-ur- Rehman som sikter høyt. Foto: Mehtab Afsar/IRN

— Har dere husket å ta med joggeskoene? spør imam Najeeb Naz sine kolleger som står klart med kofferter på Grønland før avreise til Teamkraft Sør i Mysen.

I ettermiddag kjørte bussen med syv imamer, tre politifolk og flere ansatte i bydel Gamle Oslo til Mysen. Der skal de i tillegg til å nyte friluft etablere nye relasjoner og forsterke samarbeidet mellom moskeene og nærmiljøet med bydelen og politiet i spissen.

— Imamer, politi ogrepresentanter fra bydelen skal i tillegg til foredrag og kurs drive med teamøvelser som klatring og annet fysisk aktivitet. Tema for turen er teambuilding. Målet er at vi sammen skal være bedre rustet til å håndtere utfordringer vi kan stå overfor, sier Mehtab Afsar, generalsekretær i Islamsk Råd Norge (IRN).

Imam Andersen?

Turen startet med en felles lunsj i moskeen til Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat på Grønland. Der har politioverbetjent Erik Andersen fra Grønland politistasjon vært et utall ganger før. I vinter tok han initiativet til turen der alle de åtte moskeene i bydelene ble invitert.

— Jeg er en brobygger. Det er viktig å være på lag for å oppnå felles mål. Politiet, bydelen og moskeene kan for eksempel samarbeide tettere i forhold til forebyggende arbeid blant barn og ungdom, sier Andersen.

— Politiet vil ikke bare komme hit hver gang det regner, men også når solen skinner, sier Kåre Stølen, sjef på Grønland politistasjon.

Og Andersen får skryt for sin innsats.

— Han kunne nesten begynt å jobbe som imam siden han er mer i moskeene enn imamene. Han mangler bare skjegg, sier Afsar humoristisk og får latter i svar fra andre seminar-deltagere.

Forebygge ekstremisme

De muslimske lederne Osloby snakket med er positive til samarbeidet.

— Dette er selvsagt veldig positivt siden vi bor i dette samfunnet. Moskeen er også opptatt av å forebygge, sier Ghulam Sarwar, styreleder i Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat.

— Dette er et godt tiltak som vil komme alle parter til nytte, sier imam Najeeb Naz i World Islamic Mission.

Barnevernet

Også ansatte i bydel Gamle Oslo vil være til stede på seminaret.

— Bydelen har gjennom flere år arbeidet med å få til et fast samarbeid med moskeene i bydelen og politiet. Det har skjedd en positiv utvikling i moskeene. De er mer samfunnsorienterte og positive til et nærmere samarbeid, sier Lasse Østmark, bydelsdirektør i Gamle Oslo.

Han ønsker enda tettere samarbeid med tanke på barn og unge som går i moskeene.

— Gjennom samlinger og temakvelder med barn og unge vil vi ha anledning til å sette i gang felles prosjekter som kan føre til endrede oppfatninger om viktige samfunnsspørsmål i ungdomsmiljøet, påpeker Østmark.

Seminaret startet med felles lunsj i moskeen til Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat. Politioverbetjent Erik Andersen og styreleder Ghulam Sarwar har kjent hverandre i årevis, og ser frem til enda tettere samarbeid. Foto: Wasim Riaz

Relevante artikler

 1. OSLO
  Publisert:

  Tiltalt kvinne: Jeg skulle være alibi for kjæresten

 2. NORGE
  Publisert:

  Var i moskeen to timer før skytingen: – Barna spør om vi skal dra dit i morgen og er redde

 3. OSLO
  Publisert:

  30-åring risikerer forvaring etter angrep på imam

 4. NORGE
  Publisert:

  Imamen etter angrepet: – Jeg er fremdeles redd

 5. OSLO
  Publisert:

  "Jeg trodde min siste time var kommet"

 6. OSLO
  Publisert:

  Dømt til fire års fengsel for imam-angrep