Oslo

Frelsesarmeen vil ikke lenger ha julegaver - bare penger

  • Martin Skjæraasen
Gaveinnsamling på Universitetsplassen er et fast innslag i førjulsoslo.
  • Kjempetrist. Dette handler om viktige verdier, sier barnehagestyrer.

Frelsesarmeen får hvert år tusenvis av julegaver fra skoler og barnehager. Tradisjonen tro legges de under den store granen på Universitetsplassen. Frelsesarmeen gir dem videre til byens vanskeligstilte.

Ifølge Dagenkan det bli en slutt på dette. «Armeen» vil helst ha gavene i form av penger — ikke brukte klær og leker. Årsaken skal være manglende lagringskapasitet.

Les også

Innsamlingsrekord for julegrytene

— Klær og andre gaver som vi får inn krever mye logistikk, og det skal også kvalitetssikres. Slik vi ser det, hjelper man mye mer effektiv ved gi penger, sier informasjonssjef i Frelsesarmeen, Andrew Hannevik, til avisen.Dette synes styrer Marit Hesbråten i Skillebekk barnehage er trist. Hun mener innsamlingen ikke bare handler om hva som gis, men om å bygge verdier.

— Ungene har med seg ting hjemmefra som vi pakker inn i fellesskap. Jeg tror det er veldig viktig at de får en opplevelse av at julen ikke bare handler om å få. Å gi disse gavene blir noe helt konkret, sier styreren.

Hannevik understreker at Frelsesarmeen er takknemlig for gavene den får, men at organisasjonen også vil hjelpe til med å finne andre pedagogiske måter å samle inn penger på, som basar eller familiekvelder, skriver Dagen.