Bil med to barn ble truffet i væpnet gjengoppgjør på Ensjø

Ingen ble skadet, men bilen til en tilfeldig barnefamilie ble truffet da det ble avfyrt skudd i et gjengoppgjør på Ensjø i Oslo fredag kveld.

En bil med to voksne og to barn havnet midt i et oppgjør mellom to gjenger. Ingen ble skadet, men et prosjektil traff døren på familiens bil.

Lørdag morgen var fortsatt ingen pågrepet etter skytingen, ifølge politiet i Oslo. Heller ikke de etterlyste bilene er blitt funnet natt til lørdag.

Ved 20.15-tiden fredag ble det avfyrt skudd mot en bil nær Ensjø T-banestasjon. Skuddet traff døren, men ingen inni kjøretøyet kom til skade.

Det skal ha vært en familie med to barn som satt inne i bilen som ble tilfeldigvis ble truffet av skuddet, opplyser Oslo-politiets operasjonsleder, Rune Ullsand til VG.

Det var føreren av denne bilen som selv ringte politiet og meldte fra om hendelsen. Mannen skal ha forklart at han tilfeldigvis kjørte forbi det han oppfattet som en konflikt mellom to ungdomsgjenger.

Foran på venstre dør er det et tydelig hull, trolig etter å ha blitt truffet av et prosjektil, avfyrt i et gjengoppgjør på Ensjø fredag.

– Det er avfyrt ett skudd mot en bil. Skuddet har ikke gått gjennom døren, så de som satt inni bilen er helt uskadet. Men de er naturligvis preget av det som har skjedd, sier Rune Bjørsvik, innsatsleder i Oslo-politiet til Aftenposten.

Etterlyser to biler

Vitner har forklart til politiet at de involverte ungdommene var mellom 16 og 25 år, trolig med somalisk bakgrunn.

Politiets operasjonsleder ville fredag kveld ikke kalle skytingen for et gjengoppgjør. Til NTB sier Rune Ullsand at det er snakk om to grupperinger som har hatt en konflikt.

Politiet stengte Ensjøveien ved krysset der det ble skutt fredag kveld.

Ungdommene satt i to biler, som begge forsvant fra stedet bortover Ensjøveien retning Strømsveien og E6.

Da operasjonssentralen ble varslet om skytingen klokken 20.20, bevæpnet politiet seg. En rekke patruljer søkte etter de involverte i og rundt Ensjø fredag kveld. Også politihelikopteret har deltatt fra luften.

Politiet etterlyser to sølvfargede biler av typen Volkswagen Golf eller Polo, 2004-modell.

Havnet midt i oppgjør i et veikryss

Den ene av de etterlyste bilene skal ha stått parkert utenfor Ensjøveien 22. Her sikret politiet en rekke tekniske spor fredag kveld.

Den andre bilen med ungdommer skal ha kommet fra Rolf Hofmos gate og inn i krysset i Ensjøveien, rett ved utgangen fra Ensjø T-banestasjon.

I dette krysset, med to fotgjengerfelt, skal en bil med to voksne og to barn tilfeldig ha blitt truffet av et prosjektil.

Familien ble tatt hånd om av politiet etter hendelsen. Sent fredag kveld ble bilen til familien tauet vekk av politiet. I venstre dør på den lille elektriske bilen, kunne man tydelig se kulehullet.

Bilen som havnet mitt i et væpnet oppgjør, ble sent fredag tauet vekk fra Ensjøveien.

Hva vet politiet om dem som står bak?

– Det var flere personer tilknyttet begge biler. De er unge, mørkhudede menn. Hva slags relasjoner de har, har vi ikke oversikt over. Hva som er skjedd i forveien, kan vi heller ikke si noe om nå, sier Bjørsvik.

Sjekker overvåkingskameraer

Politiet stengte og sperret av store deler av Ensjøveien i flere timer fredag kveld for å sikre spor og avhøre vitner.

Politiet skal også ha hentet ut overvåkningsbilder hos Ensjø bingo i Rolf Hofmos gate. En kunde der skal ha opplyst at han så flere løpe forbi utenfor i forbindelse med hendelsen.

To lignende skyteepisoder

For nesten to uker siden var det en lignende skyteepisode mellom to BMW-er på Østre Aker vei ved Haugenstua.

Oslo-politiet har etterlyst en navngitt 28-åring, som er siktet for drapsforsøk etter skytingen den 19. august. Mannen tilhører Young Guns-miljøet. Politiet mener han skal ha skutt fra en bil i fart mot en annen bil på veien nordøst i Oslo.

I forrige uke rykket Oslo-politiet ut etter at det ble skutt på åpen gate på Sagene.

Noen dager senere, for en drøy uke siden, var det en dramatisk skyteepisode på åpen gate på Sagene i Oslo.

Ingen ble skadet i disse hendelsene.

– Disse episodene inngår i et bredt bilde som vi etterforsker, men det er for tidlig å si om det er noen sammenheng mellom dem. Men vi ser selvfølgelig igjennom alle andre typer lignende saker. Men å si at de er i sammenheng – det er for tidlig, sier operasjonsleder Rune Ullsand til NTB.

Ensjø bingo-angrepet for retten

I fjor sommer var det også en alvorlig voldshendelse like ved der det ble skutt fredag kveld. 4. juni gikk åtte unge menn til angre på en mann tidlig i 20-årene på Ensjø bingo. Han ble fraktet til sykehus med dype kutt, flere brudd, avkuttede sener, hodeskader og en avkuttet finger.

Angrepet skal ha vært et hevnoppgjør i et kriminelt miljø. Åtte personer ble tiltalt etter hendelsen, og rettssaken pågår i disse dager i Oslo tingrett.