Sørenga åpnes trolig lørdag formiddag

Glad-nyhet for alle Oslo-folk: Sjøbadet åpner sannsynligvis likevel i helgen.

Slik så det ut i sjøbadet på Sørenga torsdag morgen.

– Det er fremdeles litt olje i vannet på Sørenga. Den må fjernes før vi kan begynne å demontere installasjoner og starte vaskingen. Vi trodde først det medførte stenging til over helgen, men vi kan trolig åpne lørdag formiddag, sier Richard Kongsteien, kommunikasjonsdirektør i Oslo kommunes bymiljøetat.

Før og etter oljeutslippet på Sørenga. Fra en dag til den neste ble den populære badeplassen tømt for folk.

Det var onsdag denne uken at titusenvis av liter olje rant ut i Alnaelva, og folk ble etter hvert frarådet å bade på Sørenga og alle steder i Oslofjorden hvor man ser oljefilm på vannet. Utslippet kommer fra Sporveiens anlegg på Ryen.

Kongsteien fikk også en annen gladnyhet i formiddag.

– Sandprøvene er analysert, og resultatet viser at det ikke er farlige verdier av olje i sanden. Vi trenger dermed ikke å fjerne den. Tirsdag kommer 100 tonn ny sand som legges oppå den eksisterende, sier Kongsteien.

Torsdag var det observert olje i vannet på Sørenga og utenfor deler av Bleikøya og Hovedøya.

Mannskapene har ikke funnet olje mot Tjuvholmen, men de har sett litt oljefilm ved Rådhusbryggene.

– Foreløpig har vi ikke sett noe på sørsiden av Hovedøya. Det har vært noe i havnen på Hovedøya, men det er usikkert om det kommer fra en av fraktbåtene, fortalte Richard Kongsteien til Aftenposten torsdag kveld.

Badelivet har flyttet fra Sørenga til Tjuvholmen der det ikke er funnet olje.

I helgen er det ventet stor utfart til Oslos strender og til øyene i Oslofjorden. Høytrykket over Østlandet har festet seg, og det er ventet sol og temperaturer opp mot 30 grader i flere dager fremover.