Oslo

I Oslo vil halvparten kutte forbruket av rødt kjøtt

Halvparten av hovedstadens innbyggere vil spise mindre rødt kjøtt i 2020, viser en undersøkelse fra Nationen. Det er tre ganger så mange som på landsbygda.

I en ny undersøkelse svarer 50 prosent av de spurte i Oslo at de ønsker å kutte i forbruket av rødt kjøtt. Foto: Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

  • NTB

Spørsmålet som ble stilt av Sentio på vegne av avisen, var: «Verdens helseorganisasjon advarer mot å spise for mye rødt kjøtt. Planlegger du å redusere inntaket av rødt kjøtt i 2020?»

I Oslo svarte 50 prosent av de spurte at de ønsket å kutte inntaket. På landsbygda var det 16 prosent som svarte det samme.

Da avisen stilte samme spørsmål i 2018, svarte 41 prosent av Oslo-folk at de ville kutte rødt kjøtt, mens resultatet var 21 prosent på landsbygda.

Det har dermed vært en økning i antall personer i Oslo som ønsker å kutte i forbruket av rødt kjøtt, skriver Nationen.

Undersøkelsen ble gjennomført blant et representativt utvalg på 1000 personer over 18 år i perioden 3.–7. desember.

Les mer om

  1. Kjøtt
  2. Oslo