Oslo

Byrådet i Oslo vil ha statlig vern av Ekebergsletta

Byrådet Oslo vil at Ekebergsletta skal sikres som statlig friluftsområde, og ber om at regjeringen bevarer sletten for fremtiden.

Ekebergsletta kan få statlig vern. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

 • NTB

Bystyret ba i 2016 byrådet om å verne Ekebergsletta som landskapsvernområde etter kulturminneloven eller naturmangfoldloven. Det viser seg å ikke være mulig. Dermed ønsker byrådet nå at regjeringen gjør området til statlig friluftsområde, skriver Dagsavisen.

– Vi ønsker at området blir sikret som statlig friluftsområde. På denne måten vil Oslos innbyggere få en mye større trygghet i at dette området kan fortsette å være en stor grønn lunge for hovedstadens innbyggere i uoverskuelig fremtid, sier byråd for byutvikling, Hanna E. Marcussen, til Dagsavisen.

Statssekretær Maren Hersleth Holsen (V) skriver i en e-post til Dagsavisen at de har hatt flere møter med Oslo kommune om saken de siste årene.

– Vi har sagt til Oslo kommune at de kan forsøke å sikre sletten som «statlig sikret friluftsområde». Slik vil bruken av kunne fortsette som i dag, samtidig som området er beskyttet mot omdisponering. Kommunen sa da til oss at de ville vurdere denne løsningen, men vi har ikke fått noen tilbakemelding på dette.

Les mer om

 1. Byrådet (Oslo)
 2. Oslo
 3. Byutvikling

Relevante artikler

 1. OSLO

  MDG-byråd beklager etter hugging av hundremetersskog

 2. OSLO

  Oslo-ordføreren vil ikke ha NRK i Tøyenparken

 3. POLITIKK

  Hareide står fast på E18-krav for å støtte Fornebubanen – full klinsj med Oslo og Viken

 4. OSLO

  Hvem har ansvar for å rydde opp?

 5. OSLO

  Utvalg ber Oslo fjerne religiøse ritualer fra skolen og bruke gamle Deichman som livssynshus

 6. POLITIKK

  Misfornøyd med Oslos koronahåndtering