Oslo

Fire personer er pågrepet etter skuddepisoden ved Birkelunden

Politiet har pågrepet fire personer som de knytter til skyte-episoden på Birkelunden tidligere i kveld.

Politiet sperret av et område ved Birkelunden på Grünerløkka i Oslo etter at vitner har fortalt om at skudd har blitt avfyrt.
  • Julie Moon Fjell
  • Lene Skogstrøm
    Journalist

Politiet har kjørt de fire til arresten, melder de på Twitter. Så langt er det ikke funnet noe skytevåpen, men etterforskningen fortsetter i saken.

Politiet var tungt tilstede med mange mannskaper ved Birkelunden på Grünerløkka i Oslo lørdag kveld, etter melding om at det skal ha blitt avfyrt skudd på stedet ved halvni-tiden. Om det var ett eller flere skudd er uklart. Det er også vitner som har sett at håndvåpenet klikket etter at det ble tatt ladegrep.

– Etter det vitner forteller var det fire personer involvert, i en konfrontasjon to mot to, og den ene parten avfyrte muligens skudd mot den andre. Forløpet er vi ikke helt sikre på, sier operasjonsleder Tor Jøkling til Aftenposten.

Forsøkte å komme seg inn i taxi

Ifølge det vitner har fortalt politiet, forsøkte to av personene å ta seg inn i en drosje på stedet med et håndvåpen, men ble nektet av drosjesjåføren. To personer kom etter dem.

- De to første var muligens på flukt. Deretter skal alle fire ha løpt av gårde, sier Jøkling.

Politiet har satt inn store ressusrer i jakten på fire personer som skal ha vært involvert i en konfrontasjon.

Et stort antall mennesker ringte politiets nødtelefon og fortalte om ett eller flere skudd.

Han sier politiet nå prioriterer søket etter personene. De håper også å sikre spor som tomhylser etter avfyrt skudd.

Situasjonen er fortsatt uoversiktlig, ifølge Jøkling, og politiet har foreløpig ingen formening om hva som er bakgrunnen for hendelsen. Det er ikke meldt om skadede.

Saken oppdateres.

Les mer om

  1. Oslo
  2. Politiet