Oslo

Bymiljøetaten opphever dieselforbudet

Prognosene tyder på at luftforurensingen vil være lav de neste dagene.

Dieselforbudet som startet tirsdag 06.00, førte til 20.000 færre dieselbiler på Oslos veier.
 • Olav Eggesvik
  Olav Eggesvik
  Journalist

Bymiljøetaten har besluttet å oppheve dieselforbudet med virkning fra tirsdag 18.00.

Dieselforbudet som startet tirsdag 06.00, førte til 20.000 færre dieselbiler på Oslos veier. Det er en reduksjon på 31 prosent, opplyser Fjellinjen.

– Dette har vært en dugnad som mange har deltatt i, og har medført mindre luftforurensning.Vi hadde jo helst sluppet å innføre slike inngripende tiltak, og derfor er det gledelig at så mange har fulgt påbudet, sier samferdsel- og miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) til Aftenposten tirsdag ettermiddag, før det ble bekreftet at forbudet er opphevet.

Les også

Byråd Berg takker Oslo-sjåførene etter at 20.000 droppet bilen

– Har det gått så greit at det blir lettere å innføre dieselforbud en annen gang også?

– Ja, jeg er veldig fornøyd med at så mange har valgt å la dieselbilen stå, og det kan nok bli et alternativ igjen. Det viktigste for meg er å ta vare på helsen til folk i byen.

De siste værprognosene tilsier ifølge Bymiljøetaten at det ikke lenger er fare for høy eksosforurensning over et større område av byen onsdag.

«I natt og i morgen ventes det inversjon, men den er relativt svak. Utover dagen i morgen ventes det også å komme inn vind i høyereliggende områder, noe som sannsynligvis vil gi god omrøring i luftmassene utover ettermiddagen og kvelden», skriver etaten i en pressemelding.

Les også

 1. Dette bør du vite om dieselforbudet

 2. Da dieselbilen ble fremstilt som klimavennlig, gikk salget til himmels

Les mer om

 1. Dieselforbud
 2. Luftforurensning
 3. Luftkvalitet
 4. Samferdsel