Pågrepet for åtte år gammelt drap

En 25 år gammel mann er utlevert fra Tyskland til Norge, siktet for et drap i Oslo i mars 2008.

Krimteknikere jobbet på åstedet i morgentimene dagen etter drapet i mars 2008.
  • Ntb
  • Hans O. Torgersen

Den 24. mars 2008 ble en mann i 20 årene skutt og drept i Holst gate på Grünerløkka i Oslo. Samtidig ble en annen mann forsøkt drept.

Dette skrev vi i 2008:

Les også

Mann skutt og drept i Oslo

En 25 år gammel mann ble siktet og etterlyst for drap og drapsforsøk i denne saken. Alle involverte var somaliske statsborgere, bosatt i Oslo, skriver Oslo-politiet i en pressemelding.

25-åringen ble pågrepet i Tyskland, 26.februar 2016 og bedt utlevert til Norge med bakgrunn i etterlysningen og siktelsene. Han kom til Oslo torsdag 7. april.

Han ble pågrepet av tysk politi for et annet forhold. Lørdag blir han framstilt for varetekt i Oslo tingrett.

To menn ble siktet etter drapet i 2008. Den ene meldte seg selv for politiet dagen etter, den andre forsvant. Det er denne mannen som nå er pågrepet av tysk politi og utlevert til Norge, skriver NTB.

Fant etterlysning

– Vi har grunn til å tro at mannen har oppholdt seg i hjemlandet en periode etter drapet. Han ble tatt nå etter at han var pågrepet av tysk politi for et annet forhold. De fant vår åtte år gamle etterlysning av mannen, sier politiinspektør Grete Lien Metlid til NTB fredag kveld.

Lørdag vil mannen bli framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Etter at han ankom Norge torsdag har politiet gjennomført ett innledende avhør med 33-åringen.

– Det er mye vi ennå ikke har snakket om, men i avhøret knytter han seg til handlingen for åtte år siden. sier Metlid.

– Var til stede

Den siktede har fått oppnevnt advokat Frode Sulland som forsvarer.

– Min klient har så langt bekreftet at han var til stede da drapet skjedde i 2008, men det vil være uriktig av meg å si noe mer før fengslingsmøtet, sier Sulland til NTB.