Skyting mandag: Mann som ble funnet kritisk skadet døde tirsdag – kan ha vært et tilfeldig offer

En polsk mann døde tirsdag på Ullevål sykehus av skuddskadene han ble påført tidlig mandag morgen.

Den kritisk skadede mannen i 30-årene ble funnet her, innenfor utkjørselen fra et garasjeanlegg under en boligblokk på Bjørndal i Oslo.
  • Hans O. Torgersen

Hans nærmeste pårørende er varslet og saken etterforskes nå som drap, skriver politiet i en pressemelding.

– Nær familie har kommet til Oslo og fikk anledning til å være på sykehuset frem til han døde, forteller politiinspektør Grete Lien Metlid, sjef for Felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo-politiet.

Etter dødsfallet lot politiet familiemedlemmene få tid til å varsle øvrig familie i Polen før man gikk offentlig ut.

Avdøde er i begynnelsen av 30-årene og bodde og jobbet i Oslo.

Det pågår en omfattende etterforskning, skriver politiet.

Ingen mistenkte er pågrepet etter drapet, som skjedde timer etter at flere i et kriminelt miljø ble pågrepet etter skyting på Lambertseter i Oslo.

Tre av de fem som er pågrepet ble tirsdag varetektsfengslet, siktet for det som i straffelovens paragraf 191 heter «grov ulovlig befatning med skytevåpen». Strafferammen er seks års fengsel.

Politiet har ikke gått ut med opplysninger om hvor man mener at den polske mannen ble påført skuddskadene, men opplysninger som har kommet frem i Lambertseter-saken gjør at politiet etterforsker begge hendelsene samlet.

Metlid har tidligere overfor Aftenposten sagt at man etterforsker bredt og ikke utelukker at den polske mannen er et tilfeldig offer.

– Vi knytter ikke avdøde til noe kriminelt miljø, sier Metlid til Aftenposten tirsdag kveld.

Drapsofferet ble funnet i garasjeanlegget under den første av tre boligblokker i Seterbråtveien, markert med rød ring på dette dronebildet.