Oslo

Eksplosjonsfare og spredning: Naboer til brann på Bryn ble evakuert

En eksplosjonsartet brann i en feiemaskin på Bryn i Oslo spredte seg til et verksted og flere gassflasker eksploderte. Veier og togskinner ble sperret.

Det brant onsdag på en inngjerdet parkerings- og lagerplass under Tvetenveien ved Teppeabo.
  • Thomas Olsen
    Journalist
  • Carl Alfred Dahl
    Nyhetsleder

Politiet ble varslet om brannen i Tvetenveien klokken 13.45 mandag. Brannen skal ha startet i en feiemaskin.

Den neste halvtimen kunne flere smell og drønn høres flere hundre meter unna. Området fra Bryn til Nordre Skøyen hovedgård og Tveita ble røyklagt.

Ved 18.45-tiden meldte Politiet at brannen var slukket, men korrigerte det noen minutter senere. Brannen er betydelig redusert.

Det er ikke meldt om personskader. Politiet har sperret av et stort område og anbefaler folk å finne alternative kjøreruter.

Både Ole Deviks vei og Tvetenveien ble stengt for trafikk.

Like før klokken 21, mandag kveld, melder Politiet at de fleste sperringene er åpnet, med unntak av Tvetenveien, som går i en bro over brannstedet «da det pr. nå er uklart om bærekonstruksjonen er skadet på grunn av varmegang».

Politiet åpnet også for at «tog kan passere, men de vil ikke bli igangsatt vanlig togtrafikk før i morgen tidlig».

Flammene sto opp fra en container og diverse annet utstyr rundt på en parkeringsplass under Tvetenveien på Bryn. Jernbaneskinnene i forgrunnen.

Skarpskyttere skjøt hull på gassflaske

Etter klokken 14 var det full fyr i en container på stedet. En rekke traktorer og feiemaskiner var parkert like ved flammene.

Litt senere opplyste politiet at brannen har spredt seg til et verksted og at flere gassflasker har eksplodert. Det skal ha jobbet fire personer på stedet, men alle disse er det gjort rede for og de skal være uskadet, melder politiet ved 15-tiden.

Politiets skarpskyttere på stedet.

Politiets skarpskyttere kom for å skyte hull i gassflasker som står i fare for å bli overopphetet av brannen, forteller politiets operasjonssentral.

Brannvesenet har publisert dette bildet fra selve brannstedet.

Ved 16.15-tiden meldte Oslo brann- og redningsetat på Twitter at brannmannskapene på stedet har slått ned flammene, og at man jobber for å få bort så mye røyk at politiets skarpskyttere får god nok sikt til å skyte.

Ved 17-tiden var sikten og tilgangen til den ene flasken fortsatt ikke god nok til at politifolkene kunne skyte.

Først ved 17.30-tiden sluttet det å ryke fra brannen, og rundt klokken 20.30 ble det omsider skutt hull på flasken.

Tvetenveien er stengt. Samtidig evakuerer politiet alle som befinner seg innenfor en sikkerhetssone på 300 meter fra brannen. Blant annet blir to matbutikker rett ved brannen tømt for mennesker.

Stoppet tog og evakuerte naboer

Brannvesenet anbefalte en sikkerhetsavstand på 300 meter. Politiet evakuerte folk som befant seg innenfor den anbefalte sikkerhetsavstanden, blant annet ved å rope «kom deg vekk!» til Aftenpostens reporter på stedet.

Det ligger blant annet en Europris-butikk, Rema 1000, bilforhandlere og en del kontorer nær brannstedet.

Folk utenfor denne sonen ble anbefalt å lukke dører og vinduer.

– Toglinjen ligger bare noen meter fra brannstedet, på østsiden, opplyser Jøkling ved politiets operasjonssentral.

Toglinjen som går forbi stedet, trafikkeres av lokaltogene som ikke går gjennom Romeriksporten. Det er stengt for trafikk mellom Bryn og Grorud, opplyser Bane Nor.

Det brenner på en inngjerdet parkerings- og lagerplass ved Teppeabo. Bildet er tatt 280 meter øst for brannen to minutter etter at brannvesenet ble varslet.

Les mer om

  1. Brann
  2. Politiet
  3. Oslo