Oslo

Slik pynter du deg skummel til halloween

Vil du være ond stemor, skremmende klovn, Cruella de Ville eller oransje gresskar på halloween-festen, finner du kostymer i tusenvis hos Norsk Film på Jar.

Hella Gullichsen, Elise Henriksen og Annik Bolstad hjelper folk å finne antrekk til halloween-festen på Norsk Films kostymelager.
  • Hilde Bjørhovde
    Hilde Bjørhovde
    Journalist

Knask eller knep? Søte små hekser, trollmenn og skummelt kledde barn ringer snart på døren din for å tigge godteri. Men småungene finner ikke kostymer i Norsk Films kostymelager på Jar. Det gjør derimot sjefen som vil skremme sine ansatte, og vennegjengen som skal på kostymeparty.

Monsterhelgen nærmer seg med stormskritt, og gjenferd, spøkelser, bødler og Jack Sparrow'er i fleng tyter ut fra kostymelageret med partyantrekket klart.

Skumle stilkostymer

Ingrid Husaas har iført seg det populære gresskarkostymet.

— Skumle stilkostymer er etterspurt. Man kan jo iføre seg en fantastisk prinsessekjole og sminke seg hvit i ansiktet. Så kan man bare være død, foreslår Annik Bolstad, mens kollegene leter etter gresskaret i frukt og grøntavdelingen, der søte og fargerike jordbær, gulrøtter og lignende drakter henger side om side under et assortert utvalg av dyrekostymer.

At det blir mange rever på årets halloween-fest, er neppe noen bombe. Med over 100 000 kostymer å velge blant, er det bare fantasien som setter grenser for folk på jakt etter det ultimate antrekket. Å leie kostyme koster fra 850–1250 kroner for komplett antrekk. Det inkluderer vask og rens.

Kill Bill

— Vi har bare kostymer til voksne, og masker må folk finne andre steder. Men vi har jevnt kjør året rundt av folk som skal på temaparty. Mange tar den helt ut på fest. Til halloween vil mange kle seg ut som Uma Thurman i Kill Bill, Jason i Fredag den 13. eller hovedpersonen i Clockwork Orange , opplyser Bolstad, som sammen med kollegene gjør alt hun kan for at folk skal finne det rette kostymet.

Skumle masker hører med på halloween. Du får kjøpt dem mange steder i Oslo.

— Nå har vi funnet frem en rekke kostymer folk etterspør mest før halloween, sier Bolstad. Heksekostymer er populære, likeså sexy og blodige sykepleierantrekk, sjørøverkostymer, gjenferd og bødler. Mange av kostymene sys på Jar, andre igjen er kjøpt på kostymemesser i USA. Her henger antrekk som brukes i populære TV-show som I kveld med Ylvis , Torsdagskveld fra Nydalen og Skal vi danse. Storyline Studios har kostymer til norske spillefilmer og musikkvideoer, men tar seg også av privatpersoner og firmaer som vil lage den ultimate kostymefesten.

Elise Henriksen som sykepleier du ikke vil møte som pasient, men kanskje på helgens halloween-fest?

Vi elsker jobben vår og kler oss gjerne litt ut, sier Annik Bolstad og Hella Gullichsen, mens de finner frem heksehatter, sexy sykepleieruniformer og ville vetter i riktig størrelse til den som leter.

Halloween for voksne

— Halloween har utviklet seg de siste årene. For ti år siden var halloween-parties veldig populært, så har det vært stille noen år. Men nå har det tatt seg opp igjen på privatmarkedet. Vi har for eksempel nettopp hjulpet to store, kjente firmaer som skal arrangere halloween-fest for sine ansatte. Når det gjelder kostymevalg, er det ikke slik at folk bare skal være skumle. Mange bare kler seg ut. Barna sier trick or treat, vi sier gin eller vin, fleiper damene, som er fulle av gode ideer til folk som kommer litt rådville inn i kostymeparadiset.

Hella Gullichsen hjelper deg å sette sammen et heksekostyme.