Oslo

Taxisjåføren stjal bagasjen, kunden fikk ikke erstatning

Etter en hyggetur med Kiel-fergen hadde ikke kvinnen mer penger på kortet. Da hun dro opp til leiligheten for å hente kontanter til taxien, stakk sjåføren av med bagasjen.

En taxisjåfør stjal bagasjen til en Oslo-kvinne. Først etter en runde i retten fikk hun oppgjør for tapet. Illustrasjonsfoto. Foto: Grundseth Dag W/Aftenposten

 • Wasim Riaz
  Wasim Riaz

Det godt voksne ekteparet fra Majorstuen var nesten ferdig med Kiel-turen da marerittet startet for halvannet år siden.

Uten batteri på mobiltelefonen hos kona klarte de ikke å finne hverandre. Dermed tok kvinnen med seg bagasjen, og tok taxi hjem alene.

Les også

Norsk uflaks koster 1,7 milliarder kroner

Vel fremme viste det seg at hun ikke hadde mer penger igjen på kortet. Hun dro opp til leiligheten og fant frem et bankkort. Da selv ikke det hjalp, dro hun opp igjen for å låne penger fra en nabo.Da hun kom ned, var drosjen borte. Det samme var parets bagasje og varene de hadde kjøpt på taxfree. I bagasjen lå også deres pass og en mobiltelefon.

Hansker til 1500

Paret regnet med at dette skulle ordne seg da de hadde reiseforsikring. Dermed sendte de et krav på nesten 20.000 kroner til forsikringsselskapet.

Selskapet ville først ha dokumentasjon på blant annet skinnhansker til 1500 kroner og vinterstøvler til 3000 kroner.

De krevde også dokumentasjon på taxfree-varer til en verdi av 1200 kroner, noe paret fremskaffet.

Nektet erstatning

Overraskelsen var derfor stor da selskapet avviste kravet. Selskapet viste frem til flere punkter i avtalen for å nekte erstatning. Blant annet det at bagasjen var pantsatt hos taxisjåføren og var derfor ikke å anse som reisegods.

Les også

Slik sparer du penger i ferien

Selskapet ønsket seg også vitner, og mente at dette ikke var tyveri da sjåføren hadde bagasjen i sin besittelse. Samtidig hevdet selskapet at kvinnen hadde forlatt bagasjen uten tilsyn. Dermed hadde paret opptrådt grovt uaktsomt. Selv mente paret at avslaget var urimelig, og saken havnet hos Oslo forliksråd. Da paret tapte der, kom saken til Oslo tingrett.

Ustrukturerte

Retten er ikke i tvil om at «ektefellene har fremstått som noe ustrukturerte». Dette blant annet med tanke på hvordan de har opptrådt i saken, men ingen av disse forholdene er egnet til å frata retten troen på ekteparets forklaring.

Les også

Skaffer seg nye pupper på reiseforsikring

«Det er en kjent sak at moderne mennesker har mistet evnen til å holde sammen og til å finne hverandre når mobiltelefonen ikke virker», skriver tingrettsdommer Christofer Heffermehl i sin dom som «frikjenner» ekteparet. Dommeren har nemlig konkludert med at bagasjen ble stjålet av taxisjåføren. Dermed har ekteparet krav på 18.500 kroner i erstatning. Siden de ikke hadde krevd saksomkostninger, slapp motparten billig unna.

Relevante artikler

 1. OSLO
  Publisert:

  Taxisjåfør kjørte omveier – må tilbakebetale 254.000

 2. OSLO
  Publisert:

  Taxisjåfør slo til passasjer - må i fengsel

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Aktor ber om tre måneders fengsel for Bendtner

 4. ØKONOMI
  Publisert:

  Taxisjåfører kjører Uber på si: – Det bør ikke være lov, det er urettferdig

 5. OSLO
  Publisert:

  Taxisjåføren kjørte barn med spesielle behov i flere år. Nå er han dømt for seksuell handling mot ett av dem.

 6. OSLO
  Publisert:

  Kjørte uten taxilapp i ni måneder - fengslet i 18 dager