Oslo

Starter ny klesinnsamling på Oslos største videregående skole

Amal Eledrissi leverte et lass med klær og andre ting til Terje Bratland på Sogn videregående skole fredag. Den offisielle innsamlingen der starter lørdag klokken 15.

Etter at klesinnsamlingen på Tøyen ble avviklet torsdag, starter Terje Bratland en stor innsamling i lokalene til Sogn videregående lørdag.

  • Wasim Riaz
    Wasim Riaz

– De som kommer hit nå, trenger virkelig hjelp. Derfor er det viktig for oss å stille opp, sier Mohammed Eledrissi.

Sammen med datteren Amal er han innom lokalene til gamle Sogn videregående skole med bilen full av poser.

– Her har vi blant annet klær og toalettartikler, sier Eledrissi.

Fredag leverte Amal Eledrissi klær til flyktninger på Sogn videregående. Lørdag kommer hun tilbake som frivillig.

Datteren Amal studerer til daglig økonomi og administrasjon på BI, og vil fra lørdag stille opp som frivillig på Sogn for å ta imot klær og andre artikler.– Vi bor i et samfunn der vi har mer enn nok, og tar ting for gitt. Derfor synes jeg det er greit å stille opp som frivillig i fritiden. Nesten alle jeg kjenner, har planer om å stille opp, sier Amal.

Stengt på Tøyen

Torsdag kveld ble klesinnsamlingen på Tøyen torg stengt fordi lokalene ikke egner seg til klesinnsamling. Nå har Terje Bratland fått låne lokalene etter den nedlagte Sogn videregående skole, som i sin tid var Oslos største videregående.

Den offisielle innsamlingen av klær og annet materiell på Sogn starter lørdag klokken 15, men familien Eledrissi fikk mulighet til å levere et lass fredag.

– Jeg visste at en stor del av lokalene til Sogn videregående er ledige. Derfor tok jeg kontakt med Undervisningsbygg fredag morgen. De svarte raskt at de kunne låne lokalene til innsamling, sier Bratland som i 2011 tok initiativ til rosetoget etter terrorangrepet i Oslo.

Les også:

Les også

- Pågangen har vært så enorm at det er vanskelig å takle

Lokaler i fire måneder

Sogn videregående har hatt opp til 3000 elever. Akkurat nå brukes en liten del av bygningsmassen av Blindern videregående og en avdeling fra Etterstad videregående. Ifølge driftsleder Johan Even Evensen i Undervisningsbygg har de nesten 50.000 kvadratmeter med bygningsmasse som står tom i dag.

I første omgang får Bratland låne bygningen innerst i skolens område der tømrerlinjen har holdt til. Bygningen består av flere saler som hver er på cirka 400 kvadratmeter.

– Det er viktig med store lokaler, slik at man kan ta imot og sortere på samme sted. I første omgang får vi låne lokalene i fire måneder, sier Bratland.

Søndag blir det innsamling fra klokken 14. I ukedagene blir det etter skoletid.

Trenger frivillige

Bratland har allerede fått flere frivillige som vil hjelpe til med mottak av klær og annet materiell som kommer inn, men det er fremdeles behov for flere. Han er også åpen for samarbeid med andre organisasjoner.

– Her er dørene åpne for alle som ønsker å bidra. Vi er også i kontakt med andre organisasjoner og er åpne for samarbeid. Det er viktig å inkludere alle, sier Bratland som trenger frivillige til å ta imot klær, sortere og transportere til blant annet asylmottak.

– Vi er nå i kontakt med asylmottakene og Politiets utlendingsenhet for å høre hva de trenger av ting, sier Bratland.

Frivillige kan møte ved inngang I på Sogn videregående lørdag klokken 13.30. Terje Bratland har lagt ut mer informasjon på sin Facebook-side.

Lurer du på hvilke andre måter du kan hjelpe flyktningene på? Les denne saken:

Les også

  1. Slik kan du hjelpe flyktningene

  2. Klesinnsamling for flyktninger må stenge

  3. 2313 asylsøkere til Norge i august - høyeste asyltall siden Bosnia-krigen på 1990-tallet