Mann i respirator etter drapsforsøk i Oslo

Politiet etterforsker knivstikkingen i Storgata i Oslo som drapsforsøk, og leter etter en ukjent gjerningsperson.

Etterforskere fra politiets kriminalvakt på stedet der offeret falt om.

Oslo-politiet rykket ut med flere patruljer etter at en mann i 30-årene ble knivstukket i Storgata ved Bernt Ankers gate i Oslo sentrum rundt kl. 12 tirsdag.

– Vi kom raskt til stedet og fant en mann som var knivstukket. Han begynte vi med førstehjelp på. Ambulanse kom til steder og overtok. Han ble kjørt til sykehus, forteller politiets innsatsleder, Tomm Berger, til Aftenposten.

I respirator

Mannen som ble knivstukket, er tidligere kjent av politiet. Han ble operert tirsdag kveld og er lagt i respirator, opplyser politiet til NRK.

Operasjonsleder i Oslo-politiet sier til Aftenposten at mannen ble påført flere knivstikk. Foranledningen til angrepet er ukjent. Politiet søker fortsatt etter andre involverte og gjerningspersoner etter hendelsen

Klokken 12.52 skriver politiet på Twitter at de søker etter en mann med rød parkasjakke, sort Adidas-bukse med hvite striper og hvite sko.

Vitne så to som slåss

Et øyenvitne forteller til Aftenposten at han så to menn, trolig i 20-årene, slåss. Det så ut som at de bokset.

– Plutselig stikker den ene av dem han andre i magen med noe. Han løp fra stedet, mens den andre falt om, forteller vitnet.

Et annet øyenvitne forteller til Aftenposten at han forsøkte å stoppe de to som sloss.

– Da rev den ene mannen seg løs og løp fra stedet. Den andre mannen blødde da kraftig fra mageregionen, forteller vitnet.

Drapsseksjonen i Oslo-politiet overtok saken etter at kriminalvakten hadde gjennomført de innledende etterforskningsskrittene.

– Vi har ikke fått noen oppdatering på tilstanden til fornærmede. Han ble lagt rett på operasjonsbordet, forteller fungerende seksjonssjef Knut Jensen til Aftenposten.

– Har dere noen navn på en eventuell mistenkt?

– Pr nå har vi ikke det.

Innsatsleder Tomm Berger sier til Aftenposten at de nå leter etter en gjerningsmann som løp fra stedet.

Etterforskerne jobber nå blant annet med å hente inn opptak fra videokameraer i området.

– Vi er interessert i at publikum som kan ha gjort observasjoner tar kontakt med oss på tipstelefon 2266 9966, sier Jensen.