- Det var opprivende, spesielt for barna

Med pistol og kniver truet fire ransmenn småbarnsfamilien ned i kjelleren hvor de ble låst inne på badet.

Familiefaren tok seg ut gjennom dette kjellervinduet og fikk varslet naboer etter ranet.

Les også: I over én time måtte døtrene på åtte og eleve år, mor og far se på at en bevæpnet raner holdt vakt over dem mens de andre tre romsterte oppe og tømte huset for smykker, penger og andre verdigjenstander:

–Det var en meget opprivende hendelse, spesielt for barna. Dette er jo vårt hjem, sier familiefaren (43) til Aftenposten.no.

Søndag var de opptatt av å ta vare på hverandre og bearbeide sjokket.

Familien kommer fra India, og familiefaren driver et håndverksfirma i Oslo. Nå sover de hos venner siden politiet har sperret av eneboligen på Økern i Oslo. Kriminalteknikerne er ennå ikke ferdige på åstedet, og derfor har de heller ikke kunne sjekke hva ranerne har tatt med seg.

Tilfeldige ofre. Alt tyder på at ranet ved 19.30-tiden lørdag var planlagt, og at motivet var profitt:

–For politiet ser det ut til at familien var tilfeldige ofre. Vi har ingen grunn til å tro at ranerne kjente sine ofre. Men det er unektelig spesielt å bli ranet på denne måten i sitt eget hjem, sier vaktleder Oddleif Sveinungsen ved Sentralvakten, Oslo politidistrikt.

De fire ranerne beskrives som norsk-pakistanske gutter. Søndag kveld var politiet ennå ikke kommet nærmere noen oppklaring av saken.

Naboer forteller til Aftenposten.no at de har sett biler som har kjørt sakte rundt i strøket de siste dagene.

Saken skaper frykt i det som er et rolig villastrøk ikke langt fra Bjerke travbane.