Oslo

Virke: – Byrådet har stengt utelivet i Oslo

Tross koronaepidemien har utestedene i Oslo hatt godt med gjester de siste ukene. Dette bildet er tatt på Grünerløkka i september.

Virke mener de nye koronatiltakene i Oslo stenger utelivet og etterlyser tiltak for bransjen.

  • NTB

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) informerte mandag ettermiddag om nye tiltak som vil gjelde i Oslo fra torsdag 29. oktober.

Blant tiltakene er stans i innslipp til utesteder klokken 22, maks 20 deltakere på arrangementer uten fast seteplassering og påbud om munnbind inne på serveringssteder for ansatte og gjester i alle situasjoner der man ikke sitter ved et bord.

Virke mener byrådet i Oslo i praksis har stengt utelivet med de nye tiltakene.

– Derfor vil det være avgjørende med tiltak rettet mot bransjen for at den skal overleve, sier Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke.

Administrerende direktør i Virke, Ivar Horneland Kristensen, mener byrådet i praksis stenger utelivet med de skjerpende tiltakene.

Han mener dagens innstramminger i Oslo vil gjøre det krevende for mange virksomheter i handels- og tjenestenæringen, og spesielt servering og uteliv. Han frykter steder vil se seg nødt til å stenge dørene for godt.

– Disse virksomhetene har allerede store problemer med inntjeningen som følge av nedstengning og smittevernrestriksjoner, og disse vil gi ringvirkninger i årevis for en bransje med lave marginer, sier Horneland Kristensen.

Administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv mener at de nye koronatiltakene i Oslo betyr at mange hoteller og serveringsbedrifter må stenge.

Administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

– Det vil rett og slett ikke være lønnsomt å holde åpent. Skal vi klare å bevare servering og utelivsbransjen i Oslo, og alle arbeidsplassene i bransjen, må kompensasjonsgraden økes til minst 70 prosent, sier hun i en pressemelding.

Devold sier at reiselivet setter pris på at byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på byrådets koronapressekonferanse mandag ettermiddag sa at myndighetene nå må få på plass en bedre kompensasjonsordning for bransjen.

Les også

  1. Utelivssjef: – Blir overrasket om alle klarer seg frem til jul

Les mer om

  1. Koronaviruset
  2. Koronaviruset
  3. Virke
  4. Oslo
  5. Utelivsbransjen