Restaurantanmeldelsen: Thank God It's Finished

Lokalet stinker, maten er sur og servitørene leker med sugerør. Besøket hos TGI Friday's på Karl Johan var en dundrende nedtur.

Maten har aldri imponert på TGI, men denne kvelden leverer kjøkkenet ekstremt dårlig.

Vår vurdering:

2 av 6

— Ja, det lukter ikke godt her. Tipper det kommer fra søppelbøttene under kaffemaskinen. Sur melk og annet avfall? Her blir vi ikke sittende lenge, sier spisefølget - men får dessverre ikke rett i det.

På tide med en ommøblering av TFI Friday's. Det lukter søppel og surt fra arbeidsstasjonen midt i restauranten. Servitørene gjør ingenting.

TGI Friday's på Karl Johan er en gigantisk restaurant med flere avdelinger, og vi har fått bord på nest øverste plan, der vi er stuet sammen som sauer i en innhegning. Vi sitter rett ved en kaffemaskin, noen lysende dataskjermer og en arbeidsstasjon der servitørene legger sammen bestikk og henter isbiter til brusen.

Bluffalo Wings

Servicen er fraværende denne kvelden.

— Vanligvis pleier TGI Friday's å være veldig flinke på service, men dette lover ikke bra. Menyen står på bordet når vi kommer, men noen drikkebestilling tar de ikke.Vi venter i nesten 30 minutter i den sure stanken før en servitør spør om vi vil ha noe å drikke. Vi skynder oss å bestille mat samtidig, men må vente nye 30 minutter før forrettene kommer.

- Hva er det de har gjort med kyllingvingene?

Seks små, tørre kyllingvinger er marinert i husets sterke saus, men den må kjappest mulig byttes ut. Vi liker sterk mat, og disse ryker det virkelig av.

Problemet er at de er så sure at fjeset vrenger seg som om vi suger på en gigantisk sitronbåt. Her har man gjort noe rart med sausen. Det hjelper heller ikke at de har satt fatet i mikroen før servering. Varme selleristenger er ikke godt, og blåmuggostdippen er tynn og svak.

- Er det en servitør i restauranten?

Det er ofte mye folk hos TGI Friday's - merkelig nok.

Særlig mye bedre er ikke BBQ pulled pork sliders. Store mengder med alt for søt BBQ-saus klarer ikke bøte på tørt svinekjøtt. Briochebrødet er også i ørkenland, og osten på toppen er ikke smeltet.Det er bra at man har varme tallerkener, men også her skyldes det en tur i mikroen for å varme opp maten. Lunken coleslaw har vi ikke spist før – heldigvis.

— Det ser ut som om vi må greie oss uten noe mer å drikke. Servitørene løper rundt med de to viktigste tingene denne kvelden, maten og bankterminalen. Folk vinker etter servitører, noen har begynt å rope, mens enkelte går ned til midtgangen for å huke tak i en av dem.

— Ja, hvor lang tid tror det går før de henter de halvspiste forrettene? spør spisefølget etter en halvtimes tid - men da blir endelig fatene byttet ut med hovedrettene. Det er viktig å spare tid.

Moste poteter eller mose kokken?

Hovedrettene er ikke like ille som den katastrofale starten, men fortsatt på et lavt nivå. Jeg har bestilt indrefilet og scampigrillspyd, TGI Friday's egen versjon av Surf 'n' turf.

Hvorfor det står grillspyd vites ikke, siden de bitte små, inntørkede og sandpapiraktige scampiene ligger oppå noen bløte ovnsbakte grønnsaker. Indrefileten er mør og fint stekt, men smaker ingenting.

Fileten er sågar toppet med kryddersmør som smaker lite. Et tonn med salt og pepper hjelper noe, men det gjør ikke hjemmelaget potetmos. Den skal komme med ovnsbakt hvitløk vi ikke kjenner noe til, og «mosen» består hovedsakelig av to store poteter.

Maten har aldri imponert på TGI, men denne kvelden leverer kjøkkenet meget dårlig.

— Jeg lurer på om kokken bare har gitt opp, sier spisefølget. Chicken quesadillas er en tørr affære, men kyllingbitene inni har faktisk litt saft i seg. Dessverre smaker vi veldig lite både til koriander og chili, ja selv guacamolen smaker nesten ingenting.TGI Friday's Karl Johan legger seg flate etter anmelderslakten.

Les også

- Dette må vi ta tak i

Regning? Nei. Regning? Nei. Regning? Nei.

Servitørene har vi fullstendig gitt opp. De står ved kaffeautomaten og tuller med hverandre.

To av dem har sugerør bak ørene og leker piloter eller noe, andre forteller om planer for helgen — og noen diskuterer om det ene bordet fortjener å få gratis dessert.

1005 kr for to forretter, to hovedretter, en dessert på deling, en øl og to brus. Gå et annet sted en TGI Friday's.

Gøy å se at de har det så hyggelig på jobb, men nå sitter hele nivå to i restauranten og veiver med armene etter service. Ingen tilbyr noe mer å drikke, ingen spør om maten smaker, ingen vet hvem som har bestilt hva.Ja da, det er enkelt på TGI Friday's , men noe service må man forvente når man legger igjen 1000 kroner. Det er overraskende at kvaliteten spriker så mye mellom de ulike avdelingene, hvor spesielt TGI Friday's Aker Brygge har vært bra.

Fredagsstemning på Friday's? Nei!!

— Unnskyld, kan vi få regningen? Nå må vi få regningen? Kom med regningen! På det fjerde skal det skje, og da har vi pint oss gjennom en tørr ostekake med et lass melis på toppen.

På vei ut døren titter vi opp på mottoet på veggen. "In here, it's always friday", står det. Det bør snarest byttes ut med "Mandag hele uken".

  • Akkurat nå kårer vi Oslos beste restauranter. Gi dine stemmer HER!
  • Mer om Oslos restauranter finner du i Oslobys Restaurantguide - Oslos mest omfattende spisestedguide.
    Lyst til å lage bernaise som du får på en av Oslos bedre restauranter? Se denne videoen: