Sulten

Hett, indisk comeback på Agra

Agra, som lå på Aker Brygge, har gjenoppstått på Grünerløkka. Maten er rimeligere og servicen bedre.

  • Dagobert

Vår vurdering:

5 av 6
Meget god mat og spennende varianter på Agra.

Hver uke besøker vi tre restauranter i ulike prisklasser. Søk i restaurantbasen og se de sist anmeldte restaurantene her

Flere restauranter er kommet og gått i Markveien 42 gjennom årene. Her er jeg blitt servert både pizza, pasta og tapas. Nå er det indisk mat som skal lokke beboerne på Grünerløkka.

- Jeg husker Agra fra den gang de lå på Aker Brygge. De hadde også et kort opphold under Konserthuset før de la ned, sier bordvenninnen.

- Maten var god den, men det var dyrt, og et par ganger fikk vi dårlig service. Det skal bli spennende å se hvordan de klarer seg på denne kanten av byen, der prisnivået er rimeligere.

Sjekk guiden:

Palak murgh

Vi blir varmt mottatt idet vi kommer inn, og fulgt til et hyggelig bord i det litt mørke lokalet.

- Jeg tror jeg kjenner igjen det maleriet fra Aker Brygge, sier Bordvenninnen og peker bak meg. Et stort bilde dekker den ene veggen.

Agra har flyttet fra både Aker Brygge og Munkedamsveien, og er nå havnet på Grünerløkka.

Selve stedet er litt trangt, og det er mange gjester her i kveld, men servitøren er blid og rask. Menyen er mindre omfangsrik enn vi kan huske, men de har mye godt og spennende, blant annet noen varianter vi ikke har sett andre steder.Bordvenninnen vil ha fritert steinbit først, mens jeg prøver samosaen. Til hovedrett tar jeg hotpot med scampi, kylling og okse i sterk saus, mens Bordvenninnen vil ha kylling og ender på palak murgh, medium sterk.

- Våre retter begynner på medium, sier servitøren. Ved siden av ber vi om hvitløksnan og raita.

Skikkelig krydret

- De har indisk øl, så det vil jeg ha, sier Bordvenninnen. Vi deler en chakra øl, som er litt større enn vanlig. Den har en lettere og friskere smak og passer fint til forrettene, som kommer pent presentert på avlange tallerkener med ananas, bær og en sterk chutney. Bordvenninnen er veldig fornøyd med sin steinbit, som har en pikant panering, med fint fiskekjøtt inni. Min samosa er fylt med finhakkede grønnsaker, og med samme chutney som den til steinbiten.

- Jeg liker at maten er ordentlig krydret, sier Bordvenninnen, og ber om en flaske øl til før hovedrettene.

Først får vi to chutneyer, en grønn chili og en mango.

- Den grønne er sterk, advarer servitøren.

Hotpoten er også sterk, med finhakket chili, men sausen er likevel rik på smak. Bordvenninnen skryter av kyllingen, med mørt kjøtt og store biter grønnsaker som gir retten en fin konsistens.

- Sausen har sting, men du kan kjenne ingefæren og kryddernyansene. Nanbrødet er også crispy på overflaten, men myk inni og tar opp sausen godt.

Bordvenninnen runder av med god mango-is før vi betaler regningen. Den er ikke avskrekkende: drøyt 800 kroner for to personer med øl til.

- Maten er ypperlig, med særpreg, og prisnivået er konkurransedyktig med de andre indiske i nærheten. Jeg savner kanskje et par småting, som at man får poppadoms mens man venter på maten, og at de har et litt større utvalg på menyen.

- Her nede på Grünerløkka er det bare Riwaj helt øverst og New Anarkali helt nederst som er konkurrenter, men Agra har sitt eget særpreg og bør kunne hevde seg. De har i hvert fall hevet seg siden de var på Aker Brygge.


Vår vurdering:

6 av 6

3 Miljø:

Vår vurdering:

6 av 6

4 Meny:

Vår vurdering:

6 av 6

5 Maten:

5 Service:

5 Pris:

Totalt : 22 av 30 mulige

Les også

  1. Jarmann: Litt for dyr gastropub

  2. Vaaghals: Vaager og vinner

  3. Tabibito: Biter bra fra seg