Djevelsk god pizza på Hells Kitchen

Hells Kitchen var blant byens første rocka pizzasteder, og holder ennå mål i en stadig tøffere konkurranse.

17 pizzavarianter på menyen.

Vår vurdering:

5 av 6

— Jeg husker da dette stedet var nytt og det var eksotisk å få servert pizza med feta og spinat. Nå har det kommet flere steder som utfordrer den klassiske, italienske pizzaen med alle mulige varianter av topping som reinkjøtt, løyrom, laks og masse annet, sier Bordvenninnen.

Selve lokalet er det samme som det alltid har vært, med en L-formet bardisk som blikkfang idet man kommer inn døren. Inn til venstre er det enkelte høye småbord, mens spisegjestene er henvist til båsene inn til høyre der man kan se ut mot Møllergaten. De hotteste restaurantene akkurat nå

Det blir fort fullt på Hells, så lurt å bestille bord.

Denne kvelden er klientellet en blanding av øltørste vennegjenger som starter kvelden med noen halvlitere og et par pizzaer på deling og folk som skal ha noe å drikke etter jobb. Vi blir henvist til ett av bordene helt bakerst slik at vi kan se inn til pizzakokken som jobber effektivt med å få ut flat mat til de sultne gjestene.

Gamle favoritter

Enkelt interiør.

Servitørene tar seg litt bedre tid, men sørger for at vi får drikke før vi bestiller maten. Menyen er omtrent den samme som første gang vi besøkte stedet, med 17 varianter med noe for enhver smak enten man er vegetarianer, foretrekker sjømat eller vil ha for eksempel hjemmelagede kjøttboller på toppen. Byens beste pizza

Jeg velger en gammel favoritt: HK spesial med biff, kjøttboller, spinat, feta, rødløk og chili. Bordvenninnen har lyst på sjømat, og ender på ansjospizza, siden tunfiskvarianten langt på vei har samme tilbehør som min, nemlig spinat og feta.

Du får også slukket tørsten på Hells.

Vi får kniv og gaffel til bordet sammen med en flaske chiliolje, "hvis dere vil ha den sterkere". Mens vi venter på maten, øker lydnivået i lokalet. Det strømmer inn stadig flere folk, og det begynner å bli tett rundt bordene. Det er bare to som ennå står tomme. De er blitt reservert på forhånd.— Hells Kitchen er fremdeles like populært, sier Bordvenninnen.

— Minn meg på at vi bør bestille bord neste gang vi har tenkt oss hit.

Full fart

Rimelig og god pizza på Hells Kitchen.

Selv med mange folk og mye liv og røre, tar det ikke all verdens tid før pizzaene kommer til bordet. Vi skynder oss å bestille mer å drikke, for nå er det tettpakket rundt baren og servitørene har fått mer enn nok å henge fingrene i. Her har de bra ølutvalg til maten

Ansjospizzaen er dandert med kapers, cherrytomat, oliven, hvitløk og persille.

— Ansjosen har mye saltsmak, men det ble jeg advart om av servitøren. Heldigvis dempes den av de andre ingrediensene, mener Bordvenninnen, som ellers er svært fornøyd med sitt valg.

HK Spesial smaker meget godt.

— Jeg tror jeg har sagt det før: denne pizzaen er så god at den kunne vært enda litt større. Jeg får lyst på enda et par biten etter at den er ferdigspist. Min spesialpizza er også ypperlig: Kjøttbollene er fint krydret, biffbitene er møre og feta/spinatkombinasjonen gir også retten et løft. Nå er det blitt såpass fullt at vi ber om regningen, slik at nye sultne gjester kan få plass. Rundt 650 kroner er klart godkjent ut fra hva vi er blitt servert.