Kongen av restaurant-Oslo

Arikan Nevzat som står bak kjente restauranter som Arakataka, Trattoria Popolare og Olympen, tjener både mest og har mest i formue.

2012 ble et godt år for restaurantgründer Arikan Nevzat. Her utenfor Olympen på Grønland.

Årets ligningstall vitner om gode tider for restaurant-Oslo, men ingen hadde et bedre år enn restaurantgründer Arikan Nevzat.

Olympen, Arakataka og Trattoria Popolare har vist seg å være svært innbringende for Nevzat. Siden oppstarten etter totalrenoveringen i 2007 har Olympen har gått med overskudd.

I fjor tjente Nevzat 3,9 millioner kroner, og har en samlet formue på 17,7 millioner kroner, viser fredagens ligningstall.

Det gjør ham til den med både høyest inntekt og mest formue i restaurant-Oslo.

Et godt år for mange

2012 ble også et godt år for kokk Bent Stiansen. Michelin-restauranten Statholdergaarden leverte også i fjor et positivt regnskap med et solid overskudd på 2,5 millioner kroner.

Stiansen har selv en formue på over 11 millioner kroner, viser ligningstallene.

Solid år på Operaen

Også Bjørn Tore Furset,som driver mange restauranter i Oslo, kan se tilbake på et svært godt år.

Hans restauranter omsatte i 2012 for omlag 175 millioner kroner. Selv har Furset en samlet formue på 10,9 millioner kroner.

Furset-gruppen består av 15 ulike restauranter, og Bjørn Tore Furset er innehavner av alle stedene. Han driver blant annet Ekebergrestauranten, Operaens to restauranter, Tjuvholmen sjømagasin, Lofoten fiskerestaurant, Ingierstrand Bad restaurant, Grilleriet og restaurant Havsmak.

Forretningsideen er at restaurantene ikke skal ha noe med hverandre å gjøre.