Kjendiskokk åpner på Aker Brygge

– Jeg er utrolig spent, sier Jamie Oliver. Til sommeren åpner Jamie’s Italian på Aker Brygge.

Til sommeren inntar Jamie Oliver Aker Brygge med Jamie's Italian.
  • Erik Gulbrandsen
    Erik Gulbrandsen

Jakob Aall og puben Ferryman flytter ut av lokalene sine og inn kommer Jamie’s Italian med plass til 170 personer inne og 180 personer utendørs.

– Jeg er utrolig spent på å åpne Jamie’s Italian i Oslo, midt i hjertet av internasjonale Aker Brygges nabolag. Det er en pulserende del av byen og jeg ser frem til å servere vår rustikke, familievennlige stil til italiensk mat og mikse det sammen med noen supre smaker fra lokale, norske leverandører, sier Jamie Oliver i en uttalelse om det nyetablerte partnerskapet.

Jamie Oliver har åpner restauranter i mange land. Nå står Oslo på menyen.

Det er Dilla Holding som har sikret seg rettighetene til å åpner alle Jamie’s Italian restauranter i Norge, med unntak av flyplasser. Dette er selskapets største satsningsområdet i tiden fremover. Dilla Holding driver i dag 14 restauranter i Norge, blant annet Cargo på Sørenga, Jacob Aall og Hanami på Tjuvholmen.

– Vi kjenner det norske markedet, og nordmenn har alltid hatt en forkjærlighet for italiensk mat. Med en bred kundegruppe varierende fra tenåringer, familier til bedrifter, forventer vi at åpningen på Aker Brygge blir den første av mange Jamie’s Italian-restauranter i landet, sier Daljinder Kahlon, administrerende direktør i Dilla Holding.

Jacob Aall og Ferryman blir borte på Aker Brygge. Til sommeren åpner Jamie's Italian.

Jamie’s Italian begynte som et samarbeid mellom Jamie Oliver og hans mentor Gennaro Contaldo. De åpnet sin første restaurant i Oxford i 2008 og i dag er det hele 36 Jamie’s Italian i England og 25 internasjonale restauranter.