Sulten

Dette er de beste take away-pizzaene

De minste ble størst da vi testet takeaway.

Little Italy på Vinderen (t.v.) og Jungel pizza på St. Hanshaugen gikk til topps i vår take away-test.
  • Smørbukk & Dagobert

Når det er surt og kaldt ute og man likevel må holde seg innendørs, passer det godt med en varm pizza levert på døren.

Vi har testet pizzaer fra rundt om i byen. På noen av stedene kan du bestille på nett, andre via telefon. Du kan få hjemkjørt fra stedene som tilbyr dette eller hente selv.

Slik utførte vi testen: Panelet besto av tre til seks personer som spiste pizza bestilt og levert rundt samme tid over flere dager. Vi bestilte stor pizza der det var mulig, ellers medium eller porsjonspizza. Vi vurderte først og fremst råvarer, smak og pris, ikke eventuell ventetid ved utkjøring.

NB: Denne testen vil bli oppdatert med enda flere steder i ukene fremover.

Les også

Hvem har byens beste take away-sushi? Vi ga to toppkarakterer i vår test!


LITTLE ITALY

Vår vurdering:

6 av 6
Little Italy ble størst i vår pizzatest.

Adresse: Slemdalsveien 72, 0373 Oslo tlf. 405 53 111, littleitaly.no

Åpent: Man.-tors .14-20.30, fre.-lør. 14-21, søn. 14-20.30.

Hva vi bestilte: Breasola og Diavola gourmet.

Hva det kostet: 180 og 205 kr.

Pluss: Bunnen er den beste vi har smakt. Breasolaen er toppet med små klatter trøffelkrem, og osten er en blanding av mozzarella, grana padano og Philadelphia. Diavolaen kommer med en smakfull salami, sterk n’duja, sprø rødløk og chiliolje. Denne er det sting i! De leverer også halvstekt pizza hvis man vil varme den opp selv. Pizzaesken er foret med sølvpapir for å holde på varmen.

Minus: Her er det lite å trekke. Prisen er over gjennomsnittet, men til gjengjeld får du en sjeldent god pizza.

Konklusjon: Slik skal pizza smake! En klar sekser.


JUNGEL PIZZA

Vår vurdering:

6 av 6
Jungelpizza med potet er en av testvinnerne.

Adresse: Dalsbergstien 6A, tlf. 20606017, jungelpizza.no

Åpent: Ma. – tor. 16–22, fre.-sø. 14–22.

Hva vi bestilte: Nummer 4 og 11.

Hva det kostet: 199 og 219.

Pluss: Nummer 11 kommer med rosmarinpesto, amadinepoteter og dampet spinat. Hvitløksolje og chiliflak gir et ekstra piff. Bunnen er nydelig, med god tyggemotstand. Nummer 4 er med to typer salami, sopp og oliven, men kombinasjonen og den knasende bunnen gjør denne til en vinnerpizza i et tett heat. De lager også veganerpizzaer for dem som ønsker det.

Minus: Her er fint lite å trekke, men man må hente pizzaen selv. Det er synd for dem som bor langt unna sentrum.

Konklusjon: Utvalg og smak gjør dette til en klar pizzavinner.


CAFE DI ROMA

Vår vurdering:

5 av 6
Cafe Di Roma leverer gode porsjonspizzaer.

Adresse: Sofienberggata 6, tlf. 2237 6444, cafediroma.no

Åpent: 12–22 alle dager.

Hva vi bestilte: Di Roma og Amore.

Hva det kostet: 159 kr.

Pluss: Sprø, deilig bunn. Den marinerte biffen har mye smak, det samme har pepperonien. Soltørkede tomater og ananas piffer opp.

Minus: Noen biter marinert biff var litt seige.

Konklusjon: Svært gode porsjonspizzaer. Cafe Di Roma er en skjult pizzaperle på Grünerløkka.


CAMINITO

Vår vurdering:

5 av 6
Pizza Napoletana fra Caminito er verd å prøve.

Adresse: Torshovgata 1, tlf. 400 75 985, facebook.com/caminitotorshov

Åpent: Ma. – tor. 11–21, fre. 11–22, lør.-søn. 14–21.

Hva vi bestilte: Napoletana og Maria.

Hva det kostet: 170 og 195 kr.

Pluss: Napoletanaen består av ansjos, kapers og deilig, smakfull ost. Maria har en smakfull salami, friske sjampinjonger og oliven med god sprett og tyggemotstand, samt et fint chilisting. Bunnen er sprø i kanten.

Minus: Bunnen på Napoletanaen er derimot i mykeste laget.

Konklusjon: Gode porsjonspizzaer som gir mersmak.


LOFTHUS SAMVIRKELAG HOLTET

Vår vurdering:

5 av 6
Nydelig biffpizza med syltet jalapeño fra Lofthus Samvirkelag.

Adresse: Kongsveien 94, tlf. 22 600 666, lofthussamvirkelag.no

Åpent: Ons.-søn. 16–21.

Hva vi bestilte: Hvit pizza med biff og rød pikante.

Hva det koster: 218 og 203 kr.

Pluss: Meget gode smaker. Den hvite biffvarianten er knallgod med saftige biter indrefilet marinert i soya og syltet jalapeño. Bra topping med sprø svartkål og balsamicoløk. Pikante har bra krutt med mye Ventricinasalami og chili.

Minus: Noen biter har mye kjøtt og rødløk, andre biter lite av det samme. Pizzaene er litt små og dyre sammenlignet med andre i testen.

Konklusjon: Litt dyrere enn flere av konkurrentene, men kvaliteten på ingrediensene og den gode bunnen er det ingen ting å si noe på.


PIZZA PANCETTA

Vår vurdering:

4 av 6
Pizza Pancetta fra Pizza Pancetta er en skikkelig godbit.

Adresse: Kirkeveien 69, tlf. 22 59 90 90, pancetta.no

Åpent: Ma. – tor. 15–22, fre.-sø. 14–22.

Hva vi bestilte: Bari og Pancetta.

Hva det kostet: 230 og 280 kr.

Pluss: Tynn, delikat bunn, rikelig med topping. Bra tyggemotstand i biffen og smak av bearnaise på Bari. Gode kjøttboller på Pancettaen.

Minus: Ruccolaen kleber seg fast i osten og olivenene er slappe. Det kunne godt vært mer topping på Bari-pizzaen.

Konklusjon: En solid pizza som gir mersmak.


DINOS PIZZA

Vår vurdering:

4 av 6
Du får mye godt på Dinos Pizza.

Adresse: Seilduksgata 9, tlf. 2332 8080, dinospizza.no

Åpent: 13–01 alle dager.

Hva vi bestilte: Dino special og Dinos tandoori hot.

Hva det kostet: 179 kr.

Pluss: Mye topping. Saftig kylling med god, skarp tandoorismak. Sprø, tynn, smakfull bunn. Biffen har god tyggemotstand, kjøttbollene har mye smak.

Minus: Pepperonien på Dino spesialen smaker lite, og noen er tørre. Pizzaen er veldig oljede. Det blir en del søl.

Konklusjon: En klassisk pizza med mye, god smak.


BOBO’S PIZZA

Vår vurdering:

4 av 6
Mye mat, men gjerne mer krutt på tacopizzaen.

Adresse: Bølerlia 2, tlf. 22272730, bobospizza.no

Hva vi bestilte: Tacopizza og Bobo’s Spesial.

Hva det koster: 248 og 227 kr.

Pluss: Store pizzaer og bra bunn. Vi er spesielt fornøyd med klassikeren Bobo’s Spesial med mye pepperoni, salami og sjampinjong. En salt og god pizza. Tacovarianten byr på mye ulik topping og mengder med rømmedressing.

Minus: Noen enorme stykker, andre tynne. Tacopizzaen kunne hatt noe krutt. Den er tam på smak, og den marinerte biffen kunne vært saftigere og flere biter av.

Konklusjon: En trygg klassiker med hele 34 ulike sorter på menyen. Meget god Bobo’s Spesial.


IL PARMIGIANO

Vår vurdering:

3 av 6
Pizzaen fra Il Parmigiano på Bjølsen hadde fått litt medfart under transporten, men smakte ikke så verst.

Adresse: Maridalsveien 174, tlf. 2202 0201, ilparmigiano.no

Åpent: Man. – fre. 14–21, lør.-sø. 13–23.

Hva vi bestilte: Tartufo og pesto pollo.

Hva det kostet: 225 og 209.

Pluss: Pesto polloen har saftig kylling, sprø og god rødløk og en pesto med sting. Deilig!

Minus: Bunnen er seig og litt salt, og både trøffelsalamien og steinsoppen på Tartufoen er blitt forbrent under stekingen.

Konklusjon: Den ene pizzaen skuffet, ellers hadde karakteren blitt høyere.


PIZZERIA VALENTINO

Vår vurdering:

3 av 6
Pizza Toscana fra Valentino så bra ut, men var dessverre for salt for smakspanelet.

Adresse: Konghellegata 8, tlf. 939 43 201, valentinopizzeria.no

Åpent: Søn.-fre. 13–22, lør. 18–22.

Hva vi bestilte: Sant Albano og Toscana.

Hva det kostet: 179 og 189.

Pluss: Toscanaen har god parmaskinke, friske tomater og sprø rucola. Baconet på Sant Albanoen er også bra.

Minus: Biffkjøttet på Sant Albanoen er seigt og vanskelig å tygge, og smaken av bearnaise er fraværende.

Konklusjon: Helt grei pizza, men den imponerer ikke sammenlignet med andre i testen.


PIZZABAKEREN

Vår vurdering:

3 av 6
Pizzabakerens vegetariske alternativ hadde mye god topping.

Adresse: Østensjøveien 79, tlf. 22 27 02 00, pizzabakeren.no

Åpent: Man-tors 11-20.30, fre. 11- 21.30, lø. 13-21.30, søn. 13-20.30.

Hva vi bestilte: Mix og vegetarpizza.

Hva det kostet: 179 og 159.

Pluss: Sprø bunn. Pizzakrydderet kommer ved siden av, slik at man kan velge hvor mye man vil ha på selv. Mye god topping på vegetaren.

Minus: Pepperonien er tørr, og det smaker overraskende lite av pizzaene. Her er man forsiktige med krydderet.

Konklusjon: En grei pizza, men heller ikke mer.


VILLA PARADISO

Vår vurdering:

2 av 6
Pizzaen fra Villa Paradiso kom fort, men nådde ikke til topps smaksmessig.

Adresse: Jacob Aals gate 28, tlf. 22 35 40 60, villaparadiso.no

Åpent: Man.-søn. 13–20.

Hva vi bestilte: Maremonti og Abbufata.

Hva det kostet: 204 og 203.

Pluss: Bunnen er sprø, spinaten er frisk, og osten smaker godt. Man kan også få pizzaen halvstekt hvis man ønsker.

Minus: Det smaker gjær av bunnen, villrekene har mistet spretten, og den røkte shitakesoppen og salamien på Maremontien smaker bare brent. Den kan ha vært for lenge i ovnen.

Konklusjon: Ganske god på bunnen, men ingrediensene skuffet.


DOMINOS

Vår vurdering:

2 av 6
Dominos pizza nådde ikke helt opp i testen.

Adresse: Sørkedalsveien 9, tlf. 21 50 33 30, dominos.no

Åpent: Man.-fre. 15–22, lør.-søn. 11–22

Hva vi bestilte: Hot pepperoni og Tennessee BBQ chicken

Hva det kostet: 159 og 229.

Pluss: Mye topping. Pluss for jalapeño på pepperonien, som ellers ville vært veldig tam.

Minus: Pizzaene var altfor salte, og kyllingpizzaen hadde en emmen bismak.

Konklusjon: Dominos har mange steder rundt i Oslo, men selve maten når ikke opp til de beste.


PEPPES PIZZA

Vår vurdering:

2 av 6
Peppes Pizza skuffet i vår test.

Adresse: Røa, Griniveien 1, tlf. 22 22 55 55, peppes.no

Åpent: 15–22 alle dager.

Hva vi bestilte: Pepperoni og vegetarian.

Hva det kostet: 178 og 248.

Pluss: Vegetarpizzaen hadde mye god topping.

Minus: Pepperonien hadde deigete bunn og var altfor salt. Noen av kjøttbitene var harde. Bunnen på vegetaren var heller ikke mye å skryte av.

Konklusjon: Den kjedeligste kjedepizzaen, og vegetaren var dyr.

Les også

Hvem har best indisk takeaway?

Les mer om

  1. Mat og drikke
  2. Test
  3. Kylling
  4. Lam
  5. Hjem
  6. Peppes Pizza
  7. Oslo-sulten