Sulten

The Hot Spot: En skjult skatt i Sørkedalsveien

Fondue er ikke det det engang var. På Hot Spot på Majorstuen er det sunt, morsomt og rimelig.

Hot Spot på Majorstuen er verd en liten omvei. Restaurantens spesialitet er asiatisk fondue, et annerledes og svært sosialt måltid.
 • Modesty

Vår vurdering:

5 av 6

Vi anmelder tre restauranter hver uke. Se alle anmeldelsene i restaurantguiden

— Oi, du skal vite hvor du skal, sier Willie og kikker oppover Sørkedalsveiens anonyme næringsfasader.

Jeg holder blikket fast på mobilens GPS, og sammen finner vi ut at Hot Spot skal ligge omtrent der vi er. Anonymt tilbaketrukket i andre etasje, et par hundre meter vest for Majorstukrysset.

Ikke akkurat en beliggenhet restaurantsjefer slåss om.

1000 år gammel tradisjon

Inn en dør og opp en trapp.

En rødkledd trapp leder oss opp til et enkelt og stilig restaurantlokale i svart, rødt og grått. En hyggelig servitør ønsker velkommen, henter drikke og meny mens han mer enn gjerne forteller om restaurantens spesialitet: Hot Pot. Hot Pot er kinesernes utgave av fondue, en mer enn 1000 år gammel asiatisk tradisjon , der man setter en gryte med buljong på bordet, og lar gjestene koke nudler, grønnsaker, skalldyr, fisk og kjøtt i denne. Da Hot Spot Oriental Dining Restaurant Lounge Bar åpnet for drøyt halvannet år siden, var de alene om konseptet i Norge.

— Det er en morsom og veldig sosial måte å spise på, reklamerer servitøren og setter i kontakten til bordets innfelte varmeplater.

Selv om menyen også byr på andre asiatiske retter, er det ingen tvil om hva vi skal ha : Hot pot med sesongens forrett. Et blikk på nabobordet gjør oss trygge på det valget.

 • Guide: Billige asiatiske restauranter
 • Guide: Byens kinesiske keisere

Overflod

Vi starter med et glass kinesisk øl til forretten, som denne sesongen består av vårruller, vietnamesisk rekesalat servert på rekechips og fritert scampi. Alt var vellaget, men ellers helt ordinært.

På hot pot-restaurant lager gjestene maten selv av førsteklasses råvarer.

— Men se, nå begynner moroa , hvisker Willie. For der setter servitøren en stor kjele på varmeplaten. Kjelen er delt på midten av en skillevegg, på den ene siden en mild og frisk grønnsaksbuljong, på den andre siden en krydret chilikraft. Tre fat følger med, det ene bugner av rå blåskjell, scampi, akkar, kamskjell, fiskeboller, fiskekaker, laks, skrei, tofu, kylling og biff i tynne skiver, det andre er fylt av grønnsaker i overflod, mens det tredje byr på to ulike typer nudler. Vi får to skåler hver med sauser til å dyppe maten i, spisepinner og en suppeskål med skje. Vær så god!

 • Guide: Oslos meste eksotiske restauranter
  Servitøren er hjertelig til stede, gir anbefalinger om koketid (3 min på kylling – 30 sek på biff) og tørker kjapt og blidt av bordet når vi innimellom ikke når helt frem til bollen med grytefangsten.

— Hva tror du om kylling og kamskjell med spinat, sopp og litt brokkoli? Er det en fin kombinasjon?

Vi smaker oss frem, vi koker i én kraft og dypper i en annen , og spiser så godt at vi ikke kan tenke på dessert når gryten til slutt bæres ut på kjøkkenet igjen.

Sosialt og trivelig

Servitøren røper at de beregner 650 gram pr. gjest. Man skal være bra sulten for ikke å bli mett av en slik porsjon. Jeg kjenner meg nesten overmett.

Det er vanskelig å stoppe når råvarene er så delikate, tilberedningen så morsom og stemningen så god.

Og det til tross for at restauranten knapt er halvfull. Dét kan ikke skyldes annet en beliggenheten.

 • Guide: 15 nye restauranter du bør vite om

Les også

 1. Asiatisk parademarsj på Xich-Lo

 2. Ingen dum dim sum på New taste of China

 3. Fortsatt nam - nam på Nam Kang

 4. Tabibito: Biter bra fra seg

 5. Hitchhiker: Gatemat på høyere nivå