Restaurant-Oslo vokser

Oslo har gradvis blitt en spennende og innholdsrik restaurantby, med knallhard kamp om kundene. I høst satser seks nykommere friskt i et tøft marked.

Skur 33 på Akershusstranda har nettopp åpnet dørene.
  • Erik Gulbrandsen
Cafe Amsterdam åpner dørene i nye lokaler i Kristian Augusts gate 12 i oktober.
Escalon har gledet ganer på Tjuvholmen en stund. I september åpner de også på Grünerløkka. Adressen er Thorvald Meyers gate 89.
Matgaten Thorvald Meyers gate får nok et tilskudd i september. Da åpner Escalon tapasrestaurant i september i bygården midt i bildet – helt nederst i Thorvald Meyers gate.
Burger Joint åpner snart dørene på Aker Brygge.
Børre Jensen i Akers Hus Kafedrift AS ved nye Burger Joint på Aker Brygge som åpner snart.

— Vi er jo glade i burgere, og det er ikke til å stikke under en stol at det er litt i vinden for tiden. Jeg synes det er perfekt mat, hvis det er ordentlig laget, forteller Børre Jensen i Akers Hus Kafedrift AS, som håper å åpne Burger Joint den 8. september. De driver fra før av både Underbar og Beer Palace på Aker Brygge, og ønsker nå også å gi et mattilbud til gjestene.

— Vi ser at det er et behov for et burgersted i området, og etter oppussingen er det blitt en flott og hyggelig gate med store vinduer og god stemning. Vi har vært over i USA og kjøpt gamle industrimøbler der, og har planlagt å holde åpent helt til klokken 02.00 fra onsdag til lørdag. Men det skal være moro å spise der. Blir det noe rabalder på nattetid, stenger vi tidligere, sier Jensen.

- Beach Club er et velkjent burgersted på Aker Brygge, like i nærheten. I tillegg finnes burgerne hos TGIF, Louises eksklusive burger og Jacob Aall burgeren. Dere tør å satse i et meget tøft marked?

— Det er mange flinke i området, men vi har stor tro på vårt eget produkt. Min erfaring er også at det er bra å drive et spisested i et område med mange forskjellige steder, mener Jensen.

- Hvordan skal dere konkurrere med Beach club og de andre?

— Vi kvernet kjøttet selv og lager alt bra bunnen av. Brødet får vi fra Baker Bruun, og kjøttet får vi fra Strøm-Larsen. Vi satser på ti ulike burgertyper, shakes og noen typer amerikansk øl. Vi skal ha en enkel burger på 120 gram til hundrelappen, mens burgerne på 200 gram koster fra 130 kroner og et godt stykke oppover for de med gåselever. Målet er ikke å lage byens billigste burgere med de leieprisene som er her nede. Men gode, det blir de, avsluttet Jensen.

  • Tips til nye spisesteder? Send en mail til Aftenpostens journalist her!

Ny gastropub

Ikke langt unna Burger Joint, åpner snart en ny gastropub dørene. I de gamle lokalene til Hannibals Hybel, åpner Jarmann Gastropub dørene 1. oktober.

— Gastropuben blir i samme sjiktet som de vi driver fra før av, både Amundsen og Nydalen. Forskjellen er vel at stedet her får et litt industrielt utseende. Gamle Hannibals Hybel er jo bygget om til et glassmonster, så vi må gjøre noe nytt. Menyen blir i hovedtrekk burgere, fish'n' chips, Bangers and Mash, samt 17 forskjellige øl på tapp, forteller Tom Erik Andreassen.

Nylig åpnet Skur 33 dørene i Oslo. Dag Tjersland, Ingunn Svoren og Seff Herbern fra Baltazar restaurant står bak det nye spisestedet på Akershusstranda, like nedenfor Akershus festning. Tanken er et folkelig og avslappet spisested ved sjøen som er renset for hvite duker og jåleri.

De har tatt med seg de italienske tonene fra Baltazar, og baker brød og pizzadeig etter surdeigsprinsippet. Skur 33 har en stor, italiensk fiskegrill for grilling av hel fisk og skalldyr, og er åpne alle dager i uken, også til lunsj.

Gjenåpning av Amsterdam

Wurst har åpnet for pølsehungrige oslofolk i Strøgetpassasjen.

I begynnelsen av august åpnet Wurst dørene i Strøgetpassasjen mellom Torggata og Storgata. Her er det stort utvalg av pølser og pils.Tre år etter at tapaskjeden Escalon åpnet restaurant på Tjuvholmen, åpner de i oktober 2014 en ny avdeling på Grünerløkka. I Thorvald Meyers gate 89 blir det tapas i to etasjer i en gammel bygård.

Husker du gamle Cafe Amsterdam ? Nå gjenåpner kafeen i nye lokaler i Kristian Augusts gate 12. Dette er et kafé— og pubkonsept basert på hollandsk tradisjon og utelivskultur. Her får du enkle retter og fingermat til rimelige priser, og planen er å åpne dørene 10. oktober. Senere i høst åpnes også en ny peruansk restaurant i Vika med folkene bak Delicatessen.