Sulten

«Matvarer på nett er en revolusjon du har både tid og råd til»

Netthandlede matvarer vil ta fullstendig av ganske snart, spår Joacim Lund.

  • Joacim Lund
    Joacim Lund
    Kommentator

Ting går i sirkler noen ganger. Der jeg vokste opp kunne de som var dårlige til beins ringe opp til kjøpmannen, lese opp handlelisten og få varene levert på døren. I går bestilte jeg for første gang mat på nettet, på kolonial.no. Samme opplegget. Du forteller kjøpmannen hva du skal ha (denne gangen ved å plukke varer i en virtuell butikk på nettet), og han pakker posene så du kan plukke dem opp eller få dem levert på døren.

Det satt langt inne. Jeg må innrømme det. Jeg liker jo å gå i butikken. Se varene. Vurdere kvaliteten. Finne premiumvarer til halv pris. Det mister du på nett. Men du får noe igjen.

Syv gatekjøkken stengt på dagen:

Les også

Møkkete toaletter, muggen pizzadeig og kjøkkenet fullt av musefeller

Hver gang Per Roskifte i Norgesgruppen konfronteres med Kiwis stusslige vareutvalg, peker han på at nordmenn velger de samme varene om att og om att. Uke etter uke. Året gjennom. Og det har han dessverre rett i. Velger du stort sett det samme hver lørdag (småhandler du hver dag, slutt med det), kan du gjøre unna ukehandelen på et minutt ved å sende inn den lagrede handlelisten din.

Tjenester som kolonial.no eller marked.no er med andre ord helt utmerket til å handle basisgreiene, alt det du alltid handler, uten å bruke for mye tid på det. Så grenseløst praktisk er det, at jeg allerede etter første handel har vanskelig for å se for meg hvorfor noen noensinne skal gå i en trist billigbutikk igjen.

Jeg spår at dette markedet vil ta fullstendig av i løpet av kort tid, når polletten omsider ramler ned og folk skjønner greia. Det høres kanskje litt kjedelig ut, men faktisk kan dette være det som gir deg matgleden tilbake.

Bruk tiden og pengene du sparer godt. Ta en tur i spesialbutikkene. Snakk med folk som virkelig har peiling. Kjøp en fantastisk ost. En pose nykvernet, bærtørket kaffe. Et skikkelig håndverksbrød. En mørnet, dypt marmorert biff. Et par flasker håndbrygget øl. Det er en revolusjon du har både tid og råd til.

En revolusjon er ikke noe middagsselskap, sa Mao en gang. Det ene utelukker ikke det andre, sier jeg.

Les også

Syv gatekjøkken stengt på dagen

  • I fjor testet våre anmeldere 149 restauranter over hele Oslo. Dette var de aller beste

Les også

  1. «Årsakene til det patetiske norske utvalget er mange»

  2. Under kniven: Norske grilltradisjoner er sannsynligvis verdens kjipeste

  3. «Slapp av, Einstein, du trenger ikke spise gresshopper»

  4. Vil du helst spise ren mat? Da bør du gi din lokale kjøpmann et helvete.