Restaurantanmeldelsen: Egon slipper fengsel

Hyggelig stemning og brukbar mat gjør Egon til en likandes kar, men plettfri er han ikke.

God stemning hos Egon.

Vår vurdering:

4 av 6

Få ukens restaurantanmeldelser fra Osloby og de beste tipsene fra mat-Oslo rett i mailboksen din. Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev her!

— På Egon hører alle hjemme, sier spisefølget.

- Hva?

— Jeg leser om Egon i menyen, forklarer spisefølget.

Vi har fått et bord i en nesten fullsatt restaurant på Karl Johans gate. Egonkjeden ble etablert allerede i 1984, og hadde i fjor en omsetning på imponerende 1,2 milliarder kroner.

Sentral og fin beliggenhet på Karl Johans gate.

Restauranten minner om Peppes Pizza , med en drøss av gjenstander i hyllene og gamle fotografier på veggene.Ikke alle bord har like bra plassering, men stemningen er lun og uformell. Her er mange unge vennegjenger, barnefamilier og en del kompiser ute etter mat før Mesterligaen starter.

Restaurantguiden: Her finner du barnevennlige restauranter!

Scampigrøt

— Er det noe de ikke har på menyen? Spisefølget blar gjennom salater, kebab, meksikanske retter, burgere, pizza, pasta, steaks og en barnemeny. Rettene er kjente, for hos Egon skal alle finne noe de liker, her hører alle hjemme.

Vi starter med en «partyplatter», forskjellige typer fingermat, og som vanlig må man stille seg opp i kø i baren for å bestille. Litt kjedelig når man endelig har fått satt seg ned, men servitørene er kjappe, og så slipper man å vente på regningen etterpå.

Restaurantguiden: Byens aller beste burgere!

Partyplatter eller partyspoiler? Skuffende start på måltidet.

— Gode, saftige kyllingvinger, sier spisefølget og slikker seg på fingrene. Partyplatter består av litt salat, selleristenger, kyllingvinger, løkringer, scampi, nachos, salsa, hvitløkssaus og en peanøtt/mangosaus.Dessverre er de klissete bourbon-glaserte kyllingvingene det eneste som er verdt å skryte av. Løkringene har et for tykt lag frityr rundt seg og er stekt for lenge. De friterte scampiene er grøtete og heller myke enn sprø. Hvitløkssausen smaker litt hvitløk, mens peanøtt/mangosausen smaker - nesten ingenting.

Restaurantguiden: Her er Oslos aller hotteste restauranter

Bokstav + kroppsdel = ?

— Vil dere vente litt med hovedrettene, eller skal jeg be kjøkkenet sette i gang, spør servitøren. De hyggelige ansatte er jevnlig ute i restauranten og henter tomme fat og småsnakker med gjestene.

Vi har hentet en flaske Cune Reserva, en frisk og fyldig rødvin som ifølge menyen går til det meste. Etter hvert havner også hovedrettene på bordet. Egon er en familievennlig restaurant, men det samme kan man ikke si om prisene. Her tar man seg godt betalt for beliggenheten på Norges paradegate.

Restaurantguiden: Her får du billig og bra mat i Oslo

God stemning hos Egon.

— Godt, mørt kjøtt, men det forventer man til 322 kroner, sier spisefølget om sin pepperstek.Indrefileten er saftig og god - og langt mer spennende enn tilbehøret, som består av en grillet tomat, en kjedelig bakt potet og en knasende sprø salat. Den tynne peppersausen smaker mye og er et greit følge til kjøttet.

T-bone-steaken er også saftig og bra med en god, syrlig bearnaise. Den er stekt medium/rå slik vi ba om, og både den møre indrefileten og ytrefileten på den andre siden av T-en smaker mye.

Restaurantguiden: Her får du byens beste biff!

Tilbehøret er ikke så mye å skryte av, men pommes fritesen er i det minste sprø og god - og det er masse av den. Ruccolasalaten er mikroskopisk og vassen, med noen få pinjekjerner og tomatbiter til.

— Det er lett å forstå at Egon er en populær restaurant. God stemning, enormt utvalg av retter, og maten er brukbar. Men som på TGI Firday's er det ikke så billig som folk tror.

For samme pris kan man gå på mange gode restauranter og spise en femretters middag med like god atmosfære - og dessuten slippe å stå i kø hver gang man vil ha en øl.