Sulten

New Delhi holder koken

New Delhi har ikke firet på kvalitetskravene siden sist vi var her og forsvarer sin plass blant byens beste indiske restauranter.

Husk å bestille bord!
  • Dagobert

Vår vurdering:

5 av 6

— Her var det jammen fullt. Bra at vi bestilte bord på forhånd.

Bordvenninnen klemmer seg inn mellom gjester i kø som venter på bordplass. Inne er travle servitører i gang med å dekke på bordet som nettopp er blitt ledig.

Idet vi setter oss ned, kommer servitøren med spisekartet og spør hva vi ønsker å drikke. Ute er det sur vind, så Bordvenninnen ber om et glass rødvin mens jeg velger indisk øl. En voksen ølflaske kommer til bordet – 0,66 liter.

Sterke saker

— Sist vi var her, var stedet nyåpnet, men det er ingen nybegynnere som har New Delhi. Jeg kjenner igjen mannen i døren. Han hadde Bombay Darbar, som lå litt lenger borti gaten – på Egertorget, før de flyttet til Fredensborg.

— For å jage kulden ut av kroppen, tror jeg at jeg vil starte med en Mulligatawny-suppe, sier Bordvenninnen, mens jeg har bestemt meg for seekh kebab fra tandooriovnen. Til hovedrett tar vi lam og kylling: Rogan josh og murgh passanda badam, også kjent som kongekylling. - Hvilken styrkegrad ønsker dere? spør den vennlige servitøren. Bordvenninnen bestemmer seg for madras, over middels sterk på lammeretten, mens jeg nøyer meg med medium på kyllingen.

Servitøren kommer løpende med et fat poppadums med mild chutney og raita pluss en sterk chilidressing ved siden.

— Mmmm, dette har et skikkelig sting, sier Bordvenninnen og tar enda en teskje chilimiks på det sprø flatbrødet.

Ikke lenge etter kommer suppen og kebaben på bordet.

Skikkelig kebab

— Dette er langt bedre enn den triste blandingsfarsen som serveres på gatekjøkkener. Smak! frister jeg Bordvenninnen, som er dypt konsentrert over suppen.

— Det er utrolig hvor mange fine smaksnyanser en enkel linsesuppe kan ha, sier hun. En skje glovarm suppe bekrefter inntrykket. - De kan sitt krydder her.

Tilbehøret til kebaben er ikke det mest spennende: En liten salat med grønnsaker. Men en pent tilskåret gulrot løfter presentasjonen.

Forrettene er spist, tallerkenene er fjernet av en travel servitør, og Bordvenninnen benytter anledningen til å bestille nok et glass vin.

Full fart og kø

Snart er både vin og mat på bordet.

— Jeg er imponert. De har fullt opp å gjøre, men klarer likevel å holde tempoet uten å virke så veldig stressede, sier Bordvenninnen og tar en skje ris på tallerkenen.

Min kongekylling er utrolig mør, og krydderblandingen med blant annet koriander og kardemomme gir sausen til kyllingbitene en nydelig smaksavslutning. Her er det bare å bestille mer nan så jeg kan bruke brødet til å få med meg de siste dråpene gyllen saus. Bordvenninnen er også meget fornøyd med sitt lam.

— Deilige, møre stykker, men også med litt tyggemotstand. Styrkegraden er også meget bra: Madras gir retten et ekstra sting uten å overdøve lammesmaken.

På vei ut i desemberkvelden må vi manøvrere oss forbi køen av ventende gjester. Den har ikke avtatt.

— Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves, sier Bordvenninnen.


New Delhi

Vår vurdering:

6 av 6

4 Miljø

Vår vurdering:

6 av 6

5 Meny

5 Mat

4 Service

Vår vurdering:

6 av 6

5 Pris

5 Totalvurdering

Les også

    afp000634886.jpg