Sulten

Stor test av kjøpesentermaten

Hvor bør du legge julehandelen i sentrum hvis man også vil ha god mat i kroppen? Sjekk vår anmeldelse av Steen & Strøm, Byporten, Oslo City, Eger, Glasmagasinet og Paleet.

Uten mat og drikke ... blir julehandelen et ork. Her kan du ta en pause mellom handelslagene.
  • Smørbukk & Dagobert

– Smørbukk? Under julehandelen må man inn på et kjøpesenter enten man vil eller ikke. Og én ting er sikkert: Hvis man har lavt blodsukker, blir hele handelen et mareritt.

– Ja, Dagobert. Før var mattilbudet i varehusene elendig. Det beste du kunne håpe på, var en kafé der de solgte napoleonskake, vafler, frøhorn og halve rundstykker med svett ost. I de senere årene har det bedret seg, men fortsatt er det langt mellom stedene der du vil sette deg ned for en velfortjent pause med en matbit og kanskje et glass vin før du avslutter handlerunden.

  • Her er dommen over Steen & Strøm: Byr på et variert tilbud av spisesteder

– Enig i det, Smørbukk. Det er heller ikke bare-bare å etablere et spisested i et kjøpesenter. Det er mange butikkinnehavere som vil ha seg frabedt stekeos inn i lokalet fra spisestedet ved siden. Sushi og thai på Oslo City serverer nå bare sushi, ettersom klesbutikkene rundt klaget på matlukt i klærne.

– Sant nok, Dagobert. Steen & Strøm er stedet som har tatt dette mest på alvor med en stor kjeller der det tilbys alle mulige retter. De har også brukbart utvalg i kjelleren til Paleet, mens tilbudet er mer magert i fornemme Eger.

– Det er mange kjeder, Smørbukk! Oslo City og Byporten har spredt stedene rundt i senteret, men det er fremdeles kjedene som dominerer – jeg kjenner igjen flere av dem fra andre kjøpesentre utenfor sentrum.

– Er du smart, Dagobert, holder du deg unna lunsjstedene mellom klokken 12 og 13 – da er det mest folk. Ta en tidlig lunsj kl. 11 eller kos deg med en sen julelunsj fra kl. 14 og utover. Det er også ofte ledig bord på kveldstid på Paleet.

– Bra tips, Smørbukk. Selv om det er enkelte lyspunkter, er min konklusjon at kjedene med middelmådig mat fortsatt dominerer.

Nyhetsbrev Bli varslet når vi gir en sekser!

Les mer om

  1. Paleet
  2. Mat og drikke
  3. Byporten
  4. Eger
  5. Oslo City
  6. Julehandel
  7. Oslo