Diamond Cuisine: Gjemt juvel på Majorstua

Kinesiske Hot Spot måtte slukke lyset etter kort tid. Nå har indiske Diamond Cuisine skrudd opp varmen i det samme lokalet.

Garlic chicken med en krydret saus, ris og nan.
Servicen er påpasselig og hyggelig på Diamond Indian Cuisine.
Diamond Indian Cuisine ligger i annen etasje oppe i Sørkedalsveien.

Vår vurdering:

4 av 6

– Oppover Sørkedalsveien er en blind flekk på Oslos restaurantkart, sier Bordvenninnen.

Rundt Majorstukrysset er det livlig, både Billabong, Kverneriet og Larsen er godt besøkt denne kvelden. Men lenger opp, blant sushisjapper og matbutikker, ligger nykommeren Diamond Cuisine gjemt i en annenetasje.

Stedet åpnet i juni, men det ser ut til at folk har begynt å finne veien opp trappen til det lille, men trivelige og lyse lokalet.

– Her har det vært servert både kinesisk og italiensk mat, men man har ikke fått det til. Nå er jeg spent på om Diamond Cuisine kan ta opp kampen med Gandhi og Gate of India, som har en mye mer sentral plassering i området, sier Bordvenninnen.

Menyen tilbyr klassiske indiske retter med et par spesialiteter, blant annet fiskegryte fra Goa. Men Bordvenninnen har mest lyst på kylling denne dagen, og hun spør den raske og hyggelige servitøren med glimt i øyet om det er noe han kan anbefale. Dermed lander hun på garlic chicken, og til forrett må det bli innbakte grønnsaker. Jeg har lyst til å prøve kyllingkebab til forrett og blir anbefalt darbar lam til hovedrett.

De har indisk øl på drikkekartet, så jeg ber om en flaske Cobra, mens Bordvenninnen får et glass riesling fra Alsace.

Hjemmekoselig i det relativt lille lokalet.

Sprø start

– Innbakte grønnsaker, eller pakora, kan være så ymse. Jeg har fått dvaske grønnsaker som har fått for lang tid i frityren, men disse er akkurat slik jeg liker det: Knasende sprø grønnsaker med en luftig panering.

Min kyllingkebab er også blant de bedre jeg har fått: Flotte, smørmyke biter i en marinade med sting, toppet med snittet løk og koriander. Til og med salaten ved siden av, som ofte kan oppleves som et pliktløp på mange restauranter, er krisp og frisk.

– Nå gleder jeg meg til hovedretten, sier Bordvenninnen, som vurderer å bestille et glass rødvin til maten. Jeg holder meg fremdeles til den store flasken øl som står på bordet.

Garlic chicken med en frisk salat.

Sterk opplevelse

Bordvenninnen er meget fornøyd med sin kylling:

– Møre biter med tydelig kryddersting, en fin, kremet saus. Til og med risen oppleves som mer spenstig enn andre steder, sier hun.

Endelig har jeg fått en rett som varmer skikkelig! Vanligvis når jeg ber om å få madras styrke, er retten nærmere medium pluss, men her går krydderstyrken ikke ut over det øvrige smaksbildet.

– Lammekjøttet er også så mørt at man nesten ikke behøver å bruke kniven. Her har råvarene fått kjærlig behandling.

Lyst og trivelig på Diamond Indian Cuisine.

Høyt tempo og søt avslutning

Nå er lokalet blitt fylt opp av enda flere gjester, og tempoet på kjøkkenet er høyt. Begge servitørene småløper for å ta imot og effektuere bestillingene, så vi blir sittende med tallerknene og vente på å få bestille dessert.

– Nå kom det også et sykkelbud for å hente mat, sier Bordvenninnen, som har utsyn over lokalet. – Stedet er tydeligvis blitt populært på kort tid, mener hun.

Vår oppmerksomme servitør kommer ilende med meny og rydder bordet. Vi prøver oss på gulrotkake og mango-is.

– Pen presentasjon, og isen er helt nydelig, sier Bordvenninnen.

Min lille «puck» med gulrotkake er også akkurat passe stor, slik at man ikke blir sittende og føle seg sprekkmett. Prisnivået er heller ikke avskrekkende med tanke på hva vi har fått.

– Neste gang vi skal på Colosseum, drar vi enten hit, til Nodee eller Kverneriet etter kinoen, avhengig av hva vi har lyst på, sier Bordvenninnen.

Diamond Indian Cuisine ligger i annen etasje oppe i Sørkedalsveien.

Hyggelig betjening

God mat

Take-away

Andre gode indiske

Jewel of India Frogner

Der Peppern Gror

Mister India

The Indus

IndiSpice