Sulten

Studentvennlige restauranter med gode priser

Ute etter rimelig og god mat? På disse restaurantene blir du mett for en «slikk og ingenting».

  • Erik Gulbrandsen
    Erik Gulbrandsen
    journalist

Det blir stadig flere restauranter i Oslo, men flere er overprisede, halvdårlige og firedobler vinpolprisen. Heldigvis finnes det mange rimelige alternativer innimellom, og denne listen byr på god mat og priser. Perfekte tips både for rutinerte osloborgere og for nyankomne studenter.

Freddy Fuego

Freddy Fuego, Torggata
Freddy Fuego.

Burritos på skikkelig mexikansk vis - rett rundt hjørnet av populære Torggata. Du velger om du vil ha maten i en boks eller svøpt i en tortilla. Så plukker de frem ulike typer fyll for deg: Ris, bønner, stekt løk og paprika, ost, rømme og valgfri saus. Lokalet er enkelt, så du blir ikke sittende i timesvis, men maten er god og rimelig. For en drøy 100-lapp blir du god og mett.

Fiskeriet

Fiskeriet, Youngstorget
Rimelig fish'n'chips.

Kombinert spisested og fiskebutikk. Her kan man nyte et glass øl mens du spiser en av byens beste fish'n'chips. De har også nydelig bacalao, kremet fiskesuppe, blåskjell, fiskekaker og sashimi på menyen. Prisen på fish’n’chips er 159 kr, mens bacalao koster 175. Vil du gjøre det ekstra rimelig, så spis maten ved fontenen utenfor. Takeawayprisen for fish’n’chips er 99 kroner. Et mettende røverkjøp.

Thai Orchid

Thai Orchid, Youngstorget & Torggata
Nudelsuppe med svinekjøtt.

Thai Orchid virker ikke særlig spennende når du ser stedet utenfra. Men vent til du får maten på bordet. Sprø, gode vårruller, meget gode dim sum-varianter og en fantastisk nudelsuppe med svinekjøtt og grønnsaker. Forrettene ligger på rundt 60 kroner, mens du må ut med ca. 160 kroner for en god og mettende hovedrett.

Beijing Palace

Beijing Palace, Sentrum
Prøv masse forskjellig på Beijing Palace.

Spisestedet har spesialisert seg på kinesisk tapas/dim sum i enkle og uformelle lokaler i Pilestredet. Omfangsrik meny og rimelige priser. Sjekk ut den småspicy Beijingsuppen til 69 kroner eller en av de mange, mange dim sum rettene. De har nesten 70 ulike varianter som koster mellom 69 og 89 kroner.

Hai Café

Hai Café, Youngstorget & Torggata
Herlige, ferske vårruller.

Den vietnamesiske restauranter har meget gode priser og deilig mat i et enkelt innredet lokale. Derfor er det også ofte fullt her, men det er vedt å vente litt. Den ferske vårrullen fylt med tynne, kalde risnudler, salat og scampi i hoisinsausen er en klassiker. Sjekk også ut Pho-suppe med kjøttboller.

Lille Saigon 1

Lille Saigon 1, Torggata
God mat på Lille Saigon 1

God, billig mat i enkle omgivelser. Her får du et rikt utvalg vietnamesiske spesialiteter og klassikere: Nudler, risnudler og -vermicelle, biff-, svine-, kyllingretter, and, fisk, kongereker, akkar og vegetariske retter. Risrullene er små kunstverk og kommer med en skarp peanøttsaus med gulrotstrimler og knuste nøtter. Mange hovedretter til 120 kroner og forretter til 69 kroner.

Punjab Tandoori

Punjab Tandoori, Grønland
Rimelig mat hos Punjab Tandoori.

Enkelt og hyggelig spisested sentralt på Grønland. Her får du kylling, lam og vegetar, curry i alle varianter. Restauranten startet allerede i 1990 under navnet Punjab Sweet house, og prisnivået er behagelig, det meste like rundt hundrelappen. Sjekk ut lam karhai eller Saag murgh.