Sulten

Hyggelig med det lille ekstra på Thai Orchid

Maten på Thai Orchid er hjemmelaget, velsmakende og vakker

De mange asiatene blant gjestene på Thai Orchid borger for kvalitet på den hjemmelagde maten.
  • Osloby

Vår vurdering:

4 av 6

Vår vurdering:

6 av 6

3 Stedet:

Morsomt og hjemmesnekret opp en trapp og inn en dør i byens mest eksotiske restaurantgate. Arven etter den greske tavernaen Dionysos, som lå her i over 20 år, er synlig til stede i lokalene med slitte hellasblå detaljer og umotiverte hvite søyler midt i rommet. Ellers er det orkideene som har gitt kafeen sitt navn som preger lokalet, både noen få ekte og en drøss kunstige. Pøs på med en mengde plakater og beskjeder skrevet på thai samt en fantastisk duft av sitrongress og chili – og minnet om Hellas blir like falmet som markisene ut mot gaten.


Vår vurdering:

6 av 6

5 Menyen:

Thaispesialiteter, herunder også supper og salater. Veldig mange av hovedrettene er merket sterk, men er likevel mulig å få som middels sterk. Egen take away-meny.

5 Maten:

Ifølge kafeens nettside har kokken jobbet flere år på den thailandske ambassaden før hun bestemte seg for åpne sitt eget. Det er nok ambassadøren lei seg for! For maten på Thai Orchid er hjemmelaget, velsmakende og vakker. Og det er nok av den. Etter en het og hot kyllingsuppe (Tom Kha Gai) breddfull av møre og saftige kyllingbiter, sopp og scampi til forrett, kom to flott danderte hovedretter kjapt på bordet. Det de hadde felles, var imponerende mengder med friske og pent behandlede grønnsaker – brekkbønnene var fortsatt sprø, det samme med gulrotskivene – deilig, glovarm ris og mørt og godt stekt kjøtt. Men ellers var rettene unike, både i ingredienser og smak.

5 Service:

Kjapp og hyggelig med det lille ekstra som får gjestene til å føle seg velkommen.

Vår vurdering:

6 av 6

4 Pris:

Forretter 60 kr, hovedretter 130–180 kr, nudelretter 105–145. Ikke billigst i byen, men akseptabelt siden kvaliteten er så høy.

GÅ INN? GÅ FORBI?

Gå inn. Her får du god og mettende mat i sjarmerende omgivelser.

Les også

    Kyllingsuppe med kokosmelk fås både som forrett og hovedrett.