Sulten

Smakfull og eksklusiv reise til India

Mister India har hatt godt av flyttingen fra Børsen. En av byens beste indiske restauranter står frem i ny prakt.

  • Dagobert

Vår vurdering:

5 av 6
Er dette byens mest elegante indiske restaurant? På Mister India krysses fine dining og indiske klassikere.

— Det må ha vært en lettelse å ha flyttet fra området rundt Børsen, mener Bordvenninnen idet vi går rundt hjørnet fra Karl Johan inn Dronningens gate, dit Mister India har åpnet etter en periode på jakt etter nye lokaler.

Tidligere var det italiensk pizzeria her, men nå er lukten av oregano og smeltet ost skiftet ut med en duft av curry.

— Jeg synes det ser mye hyggeligere ut her enn det gjorde i Fred. Olsens gate.

Mister India har hevet seg et hakk på alle vis: Interiøret er lekkert med båser lenger inne i lokalet og dype, varme farger.

Vår servitør viser oss til et vindusbord og gir oss menyen.

Vinkartet er omfangsrikt og frister med mange godbiter fra alle verdenshjørner.

— Hvis dere vil ha noen anbefalinger, eller hvis det er noe dere lurer på, så bare si fra, smiler han før han iler for å hente vann og ta opp drikkebestilling.Vi begynner med et glass hvitvin mens vi studerer spisekartet.

— Her har det også skjedd forandringer, det er betydelig flere og mer spennende retter enn tidligere på menyen. Dåhjort, fasan, reinsdyr ...

Rettferdige reker

Kongereker er ifølge Aftenpostens matskribent en vederstyggelighet og burde snarest vekk fra Oslos restaurantmenyer, men her skilter de med tigerreker fra bærekraftig produksjon, dessuten økologisk smør og mel fra norske produsenter.

Det er også et pluss at man har retter fra flere regioner i India og at de satser på gode råvarer og spennende, nye kombinasjoner som laks fra Romsdal i masalasaus og reinsdyr korma med kantareller.

Det er ikke mange indiske restauranter som har reinsdyr på menyen.

Vinkartet er også spennende lesning, med et rikt utvalg av tyske, franske og italienske viner, ved siden av vin fra den nye verden, USA, Sør-Afrika og New Zealand.— "Gamle" Mister India var også i forkant av mange av sine konkurrenter med vinutvalget, der man også kom med anbefalinger til de ulike rettene. Men nå er det enda flere røde, hvite, rosa og boblende godbiter å finne, selv om noen av årgangsvinen koster.

Gatemat i luksusutgave

Vi begynner med gatemat fra Nord-India, tikki, det vil si pannestekte grønnsakskroketter med garam masala-krydder og urter, og en mint-tamarind-chutney. Ved siden av Imperial kebab, fasanbryst med en snev av safran og en fin viltsmak som pirrer ganen.

— Etter å ha spist dette, kommer mye av det vi får andre steder i byen til å virke endimensjonalt og tamt, mener Bordvenninnen, som gjerne vil ha tigerreker til hovedrett. Servitøren anbefaler en variant fra Sør-India. Den kommer i en smaksrik karri toppet med kokos.

Mister India har flyttet til Dronningens gate. Der har de fått mye ut av lokalene.

Vanen tro tar jeg lam, og får pannestekte stykker i en fyldig saus med chili og ingefær. Selv om jeg har bedt om å få den sterk, forsvinner ikke den fine smaken av krydderblandingen og ingefæren, selv om retten varmer godt i kroppen en kjølig høstdag.

Blåmugg-nan

Til maten har vi valgt en Côtes de Rhône med en smak av bløte frukter som står godt til de krydrede rettene. Også når det gjelder nan, har Mister India sin helt egen versjon, fylt med blåmuggost. Bordvenninne bestemmer seg for å prøve den, mens jeg holder meg til den vanlige sorten.

— Interessant, er dommen over blåmugg-nanen, og en smakebit bekrefter at dette passer nok best til meget sterk mat. Mitt brød har en herlig sprø overflate.

Det blir så vidt plass til dessert, så vi deler en "mango mania", en krydret mangokompott med mandelkrem og pistasjnøtter.Regningen kommer på drøyt 1500 kroner, en ganske stiv pris hvis vi sammenligner med andre indiske restauranter i byen.

— Men de har på langt nær samme tilbudet når det kommer til maten, retter Bordvenninnen.

Vi kommer gjerne tilbake hit. Men da vurderer vi å slå oss løs med en vin fra det øvre prissjiktet, så det blir nok en stund til. Dette er et sted man godt kan unne seg et besøk når man har en pen sum til overs.


Dette får du:

Vår vurdering:

6 av 6

5

Miljø:

Elegant lokale holdt i varme farger med mulighet for å sitte ved store vinduer mot gaten eller i hyggelige sittegrupper lenger inn i lokalet.

5 Meny:

Bredt og godt utvalg av retter fra både det sør— og nordindiske kjøkken. Man satser på høy kvalitet og gode råvarer fra bærekraftig produksjon. Dessuten sjeldenheter som hjort, reinsdyr og fasan. Dessuten et usedvanlig omfangsrikt vinkart.

5 Maten:

Høy kvalitet på råvarene og krydderet, tilberedt med omhu. Meget imponerende nivå på maten.

Vår vurdering:

6 av 6

6 Service:

Rask, vennlig, effektiv, kunnskapsrik. Vår servitør var tydelig stolt over hva restauranten kunne tilby.

Vår vurdering:

6 av 6

4 Pris:

Det smaker, men det koster også. Forrettene 80–130 kroner, hovedretter 195–250, vegetarretter 170–185, desserter 90–99. Over gjennomsnittet i Oslo, men kvaliteten forsvarer langt på vei prisnivået.

Rask, vennlig service, hyggelig lokale og god mat i Dronningens gate.