Sulten

Matanmeldelse: Vi har testet spisestedene på Steen & Strøm

Kjelleren på Steen & Strøm byr på et variert tilbud av spisesteder med alt fra supper og baguetter til thailandsk og vegetarmat.

Kjelleren hos Steen & Strøm byr på mye god mat.
  • Smørbukk

What’ Soup

Vår vurdering:

5 av 6
Ramensuppe.
Få sitteplasser hos What´s Soup.

Stedet: Noen få sitteplasser rett ved spisestedet. Her er det mange som tar med seg suppe tilbake på jobb. Liten plass til store shoppingposer eller mange personer. Variert meny med seks ulike supper og fire varianter med grøt.

Maten: Meget god, sødmefull blomkålsuppe med fint kålpreg. Rykende varm med salte baconbiter, hvitløksolje, gressløk og ikke for fløyelsmyk. Den indiske kyllingsuppen Mulligatawny smaker også bra med masse gulrot, eple og et fint bitt av både chili og ingefær. Men kyllingbitene kunne vært større og mer av. Sprø poppadoms ved siden av.

Pluss: Her går det utrolig kjapt. Mange ulike suppevarianter til gunstige priser.

Minus: Ikke spesielt hyggelig å spise der. Trangt, mange folk som går forbi. Da tar man heller med suppen og setter seg et annet sted.

Konklusjon: Meget god mat, rimelige priser og variert meny, men ikke det hyggeliste stedet å sitte.

Jonathan sushi

Vår vurdering:

5 av 6
God sushi hos Jonathan.
Jonathan sushi.

Stedet: Sitteplasser rundt sushibaren. Ikke stedet å sette seg hvis dere er mange skravlehøner på shopping som vil prate sammen. Lyst fint og trivelig.

Menyen: Variert meny med mange pakker for 1–3 personer og ulike kombovarianter.

Maten: Deilige sushibiter. Mano Jay Dee er en uramaki, vrengt maki, med agurk og en fritert bit scampi i midten, ris rundt og en bit flambert laks på toppen. Til pynt oppå laksen er det mild wasabikrem, sødmefull wasabikrem og sort rogn. Forseggjort, gode råvarer og fine smaker sammen.

Bra er også bitene med kamskjell, men de er ikke varme når de blir servert. Her er fint modnet avokado, oransje rogn og en bra chilimajones som ikke blir for dominerende.

Pluss: Meget pent danderte retter. Super sushi.

Minus: Kjellernes dyreste sted. Best for 2–3 stykker langs baren.

Konklusjon: Meget god og forseggjort sushi. Kan ta litt tid om du velger noen andre biter enn pakkene, spesielt når det er mye folk der, men vel verdt ventetiden.

Eat Thai

Vår vurdering:

5 av 6
Eat Thai.
Hyggelig hos Eat Thai.

Stedet: Kjellerens hyggeligste spisested med god plass til mange personer og mange handleposer. Her kommer de til bordet med maten. Her får du mest restaurantfølelse på kjøpesenteret.

Menyen: Meget stort utvalg av ulike retter. Her kan du velge mellom alt fra vårruller, kylling satay og tigerreker til thaisupper, curryretter, nudler og wok.

Maten: Red curry med and er en stor og mektig porsjon med mye smak av kokos, rød curry og ananas. Fin balanse mellom det salte og søte. Andekjøttet er sprøtt og nokså saftig, og det er mye av det.

Den klassiske pad thai gai er gigantisk og byr på gode nudler, en bra mengde saftige kyllingbiter, tofu, vårløk, gulrot og masse cashewnøtter. Kunne vært hakket mer spicy, men retten er vellykket.

Pluss: Et av de hyggeligste stedene å sitte i kjelleren. Vennlige folk som jobber der. Bra mat.

Minus: Kan ta tid når det er mye folk her. Noe dyrere enn en del av de andre stedene.

Konklusjon: Et hyggelig sted med god plass til handleposer, bra mat og mye forskjellig mat å velge i.

Fly Chicken

Vår vurdering:

4 av 6
Fly Chicken.

Stedet: Ligger i det ene hjørnet ved What’ Soup. Her har det vært mange som har prøvd seg tidligere. Enkle trebord og stoler. Her spiser du og går etterpå.

Menyen: Tilbyr ulike varianter av frityrstekt kylling, vinger, lår og noen burgervarianter. Har flere typer sauser og fries.

Maten: Bra og saftig kyllingkjøtt. Litt mye frityr som ramler av, men den er sprø og glovarm. Den ene sterke sausen kunne ha vært hakket vassere og friesen kunne vært sprøere. To biter kylling og en fries metter godt.

Pluss: Saftig, varm og god kylling. Får maten fort.

Minus: Ikke så hyggelig sted, her spiser du fort. Burde vært sprøere fries.

Konklusjon: Digg dagen derpå mat du får servert raskt.

Mammas Pizza

Vår vurdering:

4 av 6
Mammas Pizza.
Mammas Pizza.

Stedet: Ligger mellom Jonathan sushi og Eckers. Brukbart med sitteplasser i ulike høyder og noen bord og sofaer innerst i lokalet. Populært hos småbarnsforeldre.

Menyen: Flere ulike pizzatyper, inkludert og en søt variant med nutella. Er dere mange ute, har de en halvmeter pizza til 330 kr. Fire varianter pasta.

Maten: Pizzaen er desidert best. Vi prøver både Diavola og Parma og pizzaene er gode på smak, med sprø, fint stekt bunn. Det er raust med parmaskinke på den ene varianten, pluss revet parmesan og mye rucola og fersk basilikum på. Den spicy salamien på Diavola er litt for tam etter vår smak.

Raguen med hjemmelaget bolognesesaus er bra, men dessverre er sausen tam og nesten uten krydder. Pastaen er perfekt kokt og det er raust med parmesan på toppen.

Pluss: Gode pizzaer. Kjapp servering. Barnevennlig spisested.

Minus: Tam bolognesesaus. Noen kjipe plasser med mye trafikk forbi.

Konklusjon: Et trygt og godt valg hvor du blir god og mett.

Lett

Vår vurdering:

3 av 6
LETT.
LETT.

Stedet: Anonymt sted i tre og grønne trekk med kald trekk fra etasjene over. Her blir du ikke sittende lenge. Det er også mange folk fra butikken ved siden av, som nesten henger oppi matfatet. Et av de minst hyggelige stedene å sitte i kjelleren.

Menyen: Konseptet er som hos BIT eller Burrito Project. Start med om du ønsker wraps, salat eller quinoa bowls og fyll på med hva du ønsker. De har også noen ferdigvarianter, hvis du ikke vil tenke i julerushet.

Maten: Wrapsen til 137 kr er fylt med strimlet kalkunkjøtt, gulrøtter, paprika, agurk og edamamebønner. Ønsker du avokado til, må man betale ekstra. Grønnsakene er friske, sprø og gode. Wrapsen har med hoisinsaus som er tynn og smakløs sammenlignet med mange restauranter i byen. Kalkunkjøttet er også tørt og kjedelig, mens det blir veldig mye brettet wraps til slutt.

Chipotlebollen byr også på sprø grønnsaker, men vi er skuffet over den tørre pulled pork, og hadde håpet på mer trøkk i chipotledressingen.

Pluss: Friske grønnsaker og stor variasjon. Det går kjapt.

Minus: Trist sted. Lite smak og tørr kalkun og gris.

Konklusjon: Et av de dårligste stedene i kjelleren, men grei vomfyll.

Burrito Project

Vår vurdering:

3 av 6
Burrito Project.
Burrito Project.

Stedet: Noen få sitteplasser rett ved køen av folk. Trebord og trestoler – ikke et sted man har lyst til å sitte lenge.

Menyen: Litt som BIT, men her velger deg burrito, pitabrød eller salat og deretter ingredienser. Både varmt og kaldt tilbehør. Kylling, grillet entrecôte, pulled pork og grillede grønnsaker.

Maten: Litt for brent entrecôte, som også burde vært mørere. Gode, friske grønnsaker, god grillet paprika, litt tørr hvetetortilla, men styrkegraden sterk er akkurat som ønsket.

Nybakt Navajobrød står det i menyen, men pitabrødet blir hentet opp fra en plastpose er tørr og går i oppløsning når vi spiser. Heldigvis er kyllingbitene saftige og grønnsakene friske.

Pluss: Det går raskt. Maten er fortsatt varm når vi setter tennene i den.

Minus: Dyrt, spesielt om man ønsker guacamole eller noen andre ting de skal ha ekstrabetalt for. En burrito med avokado og en sprudlevann kostet 211 kr. Grisete. Det renner fra bunnen av burritoen. Pass på klærne om du skal i juleselskap etterpå.

Konklusjon: Er du i skikkelig shoppingmodus, er dette et greit sted for en kjapp matbit.

Nyhetsbrev Bli varslet når vi gir en sekser!

Les mer om

  1. Restaurant
  2. Grønnsak
  3. Avokado
  4. Laks
  5. Mais
  6. Grill
  7. Sopp