Sulten

Jewel of India: Hett og godt på Nordpolen

Kan en av byens beste indere gjenta suksessen?

  • Dagobert

Vår vurdering:

4 av 6
Det store fotografiet på den ene veggen gir en følelse av å være i India.

Vi anmelder tre restauranter hver uke. Sjekk vår nye restaurantguide!

"Nå har den endelig åpnet. Velkommen til et besøk. "

Denne spalten har en venn som er født og oppvokst i nabolaget, og som melder fra når noe skjer i området Torshov/Sandaker.

Nå er det Frogners Jewel of India som har utvidet med en filial på Sandaker, nærmere bestemt i de gamle lokalene til Restaurant Victor.

" Vi som bor her i området, har savnet et skikkelig spisested der man kan sitte og kose seg. Etter at Victor stengte dørene, er det Lofthus Samvirkelag vi drar for å spise. Nye Taj Mahal lenger ned i gaten har god mat, men det er et sted man heller henter take away. Vi lurer på hva Osloby synes om det nyeste stedet her oppe," spør vår mann.

Vi er ikke de eneste som har fått med seg at det er nye koster i sving på Nordpolen: Idet vi kommer ser vi at det er få ledige bord. To oppmerksomme servitører passer på spisegjestene mens mor selv står i baren ved inngangen og hilser gjestene velkommen.

Fin start

Interiøret på Jewel of India er sjarmerende.

Førsteinntrykket er tiltalende: Man har satt frem poppadoms med to dressinger på hvert bord. — En fin detalj, mener Bordvenninnen, som også liker hvordan de har pusset opp etter forrige eier. - Det store fotografiet på veggen gir en fin atmosfære. Det virker som om de har gjort noe med akustikken. Sist vi var på Victor, var det nesten ikke mulig å føre en normal samtale på grunn av støyen i lokalet.

  • Guide: Her er våre indiske favoritter
    Menyen har et bredt utvalg retter, blant annet varianter av kylling, lam, fisk og skalldyr og vegetarretter.

- Mye godt og spennende å velge mellom , sier Bordvenninnen.

Hun bestemmer seg for å begynne med fritert løk før garlic chicken fra tandooriovnen, mens jeg prøver meg på shami kebab før en av husets spesialiteter: Lam masala.

Den friterte løken er knasende sprø med en overflate bestående av linsemel og en kryddermiks som gir et fint sting. Jeg har fått to pucker med fritert lammekjøttdeig blandet med linser og garam masala, som runder av smaken. Ved siden av har jeg fått masse salat med agurk og babymais.

Sterke hovedretter

Begge forrettene får klart godkjent, men det skal vise seg at hovedrettene er kveldens vinnere :

afp000843609-m_kk_Wjaum.jpg

Bordvenninnens garlic chicken kommer rett fra tandooriovnene med flere melonvarianter og en fyldig, rustrød saus. Sausen mitt lam kommer med, er lysere, men mangler ikke sting. Ingefærstrimler og kummin piffer opp og løfter smaken, og nanen er løvtynn, men med sprø bobler .Det eneste skåret i matgleden, er at man har glemt å gi oss bestikk til hovedrettene, men de kommer raskt til bordet.

— Nå får jeg ikke ned en eneste bit til , sier Bordvenninnen etter den siste biten mør kylling. Men vi blir enige om å dele en gulab jamun, indisk melkebolle som har følge av frisk frukt og bær. En elegant og søt avslutning på måltidet.

afp000843613-3UKOUkk21R.jpg

— Jewel of India er en suksess på Frogner, og er et godt tilskudd til restauranttilbudet rundt Torshov. Prisnivået er noe høyere enn andre steder i området, men kvaliteten på maten kan forsvare det.

Les også

  1. Hett, indisk comeback på Agra

  2. Nabolagets krydderperle

  3. Grünerløkkas gode inder

  4. Rask, rimelig mat

  5. Nye Taj Mahal: Sterk opplevelse