Sulten

Vi drar gjerne dit pepper'n gror!

Kyllingen på Der peppern gror er noe av det beste vi har fått i Oslo.
  • Dagobert

Vår vurdering:

5 av 6
  • Dette er den beste kyllingen jeg har fått på indisk restaurant her i Oslo.

Få ukens restaurantanmeldelser fra Osloby og de beste tipsene fra mat-Oslo rett i mailboksen din. Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev her!

Bordvenninnen er ikke alene om å mene det. Kyllingstykkene er usedvanlig møre og saftige, og curryen så rik på smak at det føles som helligbrøde å benytte seg av chutneyene vi har fått på bordet, selv om også disse er små smaksbomber.

Vi er i ferd med å spise oss igjennom menyen, der man byr på alt fra gatemat og hverdagskost til mammas mat.

  • Har du prøvd Oslobys restaurantguide? Søk på mat, restauranter og prisnivå i nærheten
    Nyåpnede Der pepper'n gror favner det meste, og har lagt seg på et rimelig bra prisnivå sett ut fra at vi befinner oss midt i sentrum, eller rettere sagt i skyggen av Rådhuset.

Indiske røtter på utstilling

Mange morsomme detaljer i restauranten.

Ifølge menyen er restauranten en hyllest til arbeidsinnvandrerne som kom til Norge på 70-tallet, i dette tilfellet fra Punjab. Hovmesteren viser noen nyankomne gjester rundt i det store, åpne lokalet og beskriver flere av gjenstandene, som er påminnelser om hvor foreldrene hadde sine røtter, bl.a. buss— og kinoseter fra India.- Når han forteller, føles det som å sitte i et levende museum, hvisker Bordvenninnen.

Menyen byr også på retter som er sjeldne å se andre steder i byen. Derfor har vi bedt om smaksmenyen, der kjøkkenet setter sammen et måltid.

Kokkekunst

Den åpne kjøkkenløsningen gir deg mulighet til å se kokkene i arbeid.

Kokkene som jobber på spreng i den åpne kjøkkenløsningen, skuffer ikke: Det har vært en jevn strøm av smaksbomber fra vi begynte med Gol gappe, som er små "boller" fylt med kikerter og poteter og toppet med granateplekjerner.Til disse får man mint— og tamarindsaus til å helle over før man putter hele godbiten i munnen.

— Ikke prøv å bite over. Da blir det søl, og vi har ikke lyst til å ta vaskeriregningen, ler hovmesteren.

Gol gappe er indisk gatemat breddfullt av smak.

Vi har også fått fire små, delikate ruller seekh kebab av lekkert krydret lammekjøttdeig, med en liten, frisk salat ved siden.Nå nyter vi av kyllingen og en kadai gosht, lammebiter med en fyldig saus der paprika, løk, tomat og ingefær inngår.

— Til og med risen er så godt at jeg får lyst til å spise den uten den andre maten til, sier Bordvenninnen.

Autentisk

Mange morsomme detaljer i restauranten.

— De har anstrengt seg for å skape en ekte indisk stemning her, mener Bordvenninnen, som har vært i landet tidligere. - Serviset, serveringsfatene og flere av rettene minner meg om hvordan det var i Punjab og Rajastan, der vi spiste både gatemat, hverdagsmat og utsøkte, elegante retter i palasser.- Bortsett fra musikken, klager jeg. - Det minner lite om India, men hippe barer i London.

— Jeg liker at man presenterer mer autentiske retter. At de også tilbyr barnemeny og visse retter til en lavere pris, tyder på at man vil vise bredden i det indiske kjøkken.

Før desserten, dampet yoghurt med safran og kardemomme, får vi et av måltidets absolutte høydepunkter: Daal makhni består av svarte linser i en fet, krydret fløtesaus.

Servicen har gjennomgående vært både rask og hyggelig og regningen er ikke avskrekkende – smaksmenyen til drøyt 400 pr. person er et kupp sett ut fra vi har fått. Vi gleder oss allerede til neste besøk.

Les også

  1. The Indus - et indisk-pakistansk skattkammer

  2. New Anarkali: Gammel favoritt skuffer

  3. Mister India: Indisk med en vri