Sulten

«Cafe Cathedral har en av de dyreste lunsjene vi har spist i Oslo»

Skal du ta 219 kroner for tyrkiske kjøttkaker, bør de være helt utenom det vanlige. Det er de ikke.

  • Smørbukk

Vår vurdering:

3 av 6
Fine svart-hvitt bilder på veggene. Ellers har ikke Cafe Cathedral mye å skryte av.

Vår vurdering:

6 av 6

3 Mat:

De tyrkiske kjøttkakene køfte, er det beste i hele måltidet. Fire luftige og smaksrike kjøttkaker smaker deilig. Kjøttdeigen er marinert med litt chili, hvitløk, persille og krydder og smaker godt.

Resten av retten er ikke så mye å skryte av. Bulguren har fått litt krydder og passer fint til, men pitabrødet med hvitløksmør og tzatziki smaker lite. Den kjedelige salaten har løk, agurk og tomat, samt en stor sitronbåt liggende over.

Cathedrals' pasta skaper ingen ovasjoner, men er i det minste varm og er godt krydret. Her er godt med hvitløk, men lite ost og ingen biter med brød til. Fort spist og fort glemt.


3

Vomfyll, men ingen minneverdig porsjon med pasta.

Meny:

En snodig og stor og uspennende meny der turistene skal finne noe de liker. Er ikke mange menyer i Oslo som har både Ciabatta med tunfiskmiks, hawaipizza, reinsdyrstek, Shish kebab, skinkeomelett, linsesuppe og Kvæfjordkake på samme menyen. De mest spennende rettene er grillretter, men de koster til gjengjeld flesk.

Vår vurdering:

6 av 6

2 Miljø:

Dette er et gatekjøkkenlokale, selv om prisene tilsier noe annet. Det er en trist hudfarge på veggen, brune bord, samt en kurv med ketchup og sennepssaus på bordet. Eneste grunnen til karakteren 2, skyldes at man har hengt opp gamle svart hvitt bilder av Kirkeristen. Dette kunne ha vært et flott lokale, men nå er det bare trist.

2 Service:

Servitøren har ingenting å anbefale. Den klassiske frasen "Alt er godt", kommer også her. Men maten kommer heldigvis kjapt, for dette er ikke et sted du blir værende lenge. Sier ikke noe om maten og spør heller ikke om det smakte. Så er han borte en lang stund, før vi endelig får bestilt regningen.

Vår vurdering:

6 av 6

1 Pris:

Turistpriser. 219 kroner for tyrkiske kjøttkaker er en av de dyreste lunsjrettene vi har spist i Oslo. Her satser man på sultne turister som kommer tuslende fra Oslo S. 165 kroner for pastaen er også dyrt, og den kommer uten brød. 43 kroner for en Farris, gjør at vi legger igjen 500 kr til lunsj. Reinsdyrstek til 310 kr! Det er mer enn en treretters på Olympen.

Maten er middelmådig og prisene skyhøye.