Sulten

The Dubliner: Hæla i taket

Tidligere var maten på The Dubliner kjedelig vomfyll. Nå har det skjedd noe på kjøkkenet.

The Dubliner byr på skikkelig pubstemning med ulike typer øl på fat, levende musikk og god mat.
  • Dagobert

Vår vurdering:

5 av 6

Hver uke besøker vi tre restauranter i ulike prisklasser. Søk i restaurantbasen og se de sist anmeldte restaurantene her

Fish'n'chips med ertestuing, pommes frites og tartarsaus er ekte pubmat.

— Dette var noe helt annet enn den slappe fisken jeg fikk sist gang vi var her. Bordvenninnen løsner et stykke fisk med knasende sprø frityrskorpe og dypper den i tartarsausen.- Det eneste som er synd, er at det kommer til å bli for lite dressing, denne er nydelig.

Jeg snapper en pommes frites og dypper raskt i tartarsausen. Den har en frisk syrlighet, og potetpinnen har sprett når jeg biter i den.

En halvtime tidligere:

Jeg begynte med kyllingvinger som snacks mens jeg ventet på at Bordvenninnen skulle komme til den irske puben i Rådhusgaten. Vingene, som var glovarme da de kom til bordet, hadde en søt og god glasur som minner om honning, og barbecuesausen til virket også hjemmelaget. Bordvenninnen rakk å få med seg restene før jeg bestilte hovedrettene i baren: Fish'n'chips til Bordvenninnen og chili con carne til meg. Men først har vi bedt om nachochips med tre typer dressing til.

Ølutvalget er bra, men siden vi tross alt er på irsk pub, velger jeg Guinness fra fat, mens Bordvenninnen satser på hvitvin til sin fisk.

Vi knasker nacho som vi veksler mellom å dyppe i rømme, en smågrov guacamole og en frisk tomatsalsa med spor av koriander og chili.

— God ventemat, mener Bordvenninnen og fisker opp den siste salsaen.

Høy vorspielstemning

The Dubliner er nesten smekkfull allerede ganske tidlig på kvelden, så det er tydelig at det er flere som har lagt vorspielet eller julefesten hit. Stemningen er upåklagelig, og denne kvelden skal det bli levende irsk musikk på scenen som befinner seg ved hjørneinngangen. Vi sitter litt innover, der det finnes enda en bar for å ta av for trykket når lokalet blir fullt.

Min chili con carne består av malt oksekjøtt og kjøttstrimler som er kokt sammen med bønner og linser til alt er mykt og mørt. Oppå har man klippet rød chili og koriander, som gir retten et kryddersting.

- Dette er så langt fra smaken av trist pulverkrydder man kan komme. Ved siden av har jeg fått samme dippen som til nachochipsen, men jeg tåler godt enda en runde guacamole, salsa og rømme til gryteretten.

Nå er det veldig fullt, så vi bestemmer oss for å betale og gå uten å ha spist dessert. Et selskap tar takknemlig bordet mens vi betaler.

Nachspiel hos naboen

— Har du lagt merke til baren ved siden av, spør Bordvenninnen. Den er en del av samme pub. Kanskje vi skal avslutte der?

Taket på intime The Whisky Bar er dekorert med tomflasker.

The Whisky Bar er dekorert med tomflasker hengende i taket, har en stor peis der et selskap har slått seg til. Det er flere spisegjester også her, og det viser seg at de har samme meny. Vi velger de flytende "etterrettene" på dessertkartet, irish coffee og Baileys coffee.— Slainte, som de sier i Irland, sier jeg etter at vi har vaglet oss på en barkrakk i hjørnet med hvert vår glohete glass drikke.

- Det er hyggelig å kunne "friskmelde" kjøkkenet på The Dubliner. Nå er dette også et spisested vel verd et besøk.

Les også

  1. Den Glade Gris: Har fått bedre skikk på kjøkkenet og servicen

  2. Grei mat, ugrei pris hos Homans

  3. Enkel og god mat på Amundsen bryggeri & spiseri