Sulten

Hverdag på italiensk hos Roald & Umberto

Hvis du syns det er noe kjent med navnet, kan det være fordi eieren tidligere var involvert i Amundsen og Nobile på Frogner. I fjor tok Dino Luglio med seg polarfarernes fornavn og flyttet østover til Gamlebyen.

  • Modesty

Vår vurdering:

5 av 6
afp000448342-_xNPXb2Gel.jpg

Hvis du syns det er noe kjent med navnet, kan det være fordi eieren tidligere var involvert i Amundsen og Nobile på Frogner. I fjor tok Dino Luglio med seg polarfarernes fornavn og flyttet østover til Gamlebyen.

Stedet

Todelt lokale, med en stor vinbar i det første rommet og restaurant med åpent kjøkken i det andre. Lyse farger, rødrutede duker, vinflasker med stearinlys, italiensk 50-tallsmusikk i høyttalerne, ja endog en knallrød Moto Guzzi-motorsykkel som vindusdekorasjon skaper en utrolig sjarmerende, humoristisk stemning. At eieren sitter pal bak baren og overvåker lokalet mens damen på kjøkkenet flyr mellom bordene, gir også en viss italiensk autoritet. Det samme gjør de fantastiske duftene fra kjøkkenet.

Menyen:

Rustikk, italiensk mat. Standard italiensk med hovedvekt på pasta og pizza, utvidet med to kjøttretter. Alt skal være hjemmelaget.

Maten:

Store porsjoner solid italiensk husmannskost gjør at forretter ikke strengt tatt er nødvendig, men både melon med skinke og bruschetta fristet for mye. Klassikeren bruschetta var freshet opp med cherrytomater, pesto og mozzarella, mens melonen og parmaskinken var akkurat så enkelt og lekkert det kan være med gode råvarer. Den gratinerte tagliatellen kom i en hjemmekoselig og glovarm keramikkgryte toppet med tomatsaus og grillet aubergine. Pastaen er litt for bløtkokt til å være al dente, men ellers er retten herlig politisk ukorrekt høykarbo. Fileten er mør og fint stekt, og serveres med ruccolasalat og ferskt brød i tillegg til smeltet ost og skinke. Til dessert vanket det tiramisu, og den var perfekt — til den prisen. Ekte kakao, fin rund smak, saftige fingerkjeks.

Service:

Servicen er vennlig nok, selv om det utvilsomt er litt utfordrende når ingen snakker norsk, men kommuniserer på et nokså gebrokkent engelsk. Men det som trekker ned karakteren, er tiden det tar å få servert maten. Dette er skikkelig italiensk slow food ...

Pris:

Forretter fra 78 til 148, pasta 88 til 148, pizza 98 til 178, dessert 28 til 98. En flaske øl 48 / Et glass husets vin 58

GÅ INN? GÅ FORBI?

Gå inn! Hvis du ikke har dårlig tid, kan du ha en helaften her.

(Hovedkarakteren er basert på mat og pris fremfor sted og service)

afp000448341-xUcWtr7lkO.jpg