Restaurantanmeldelsen: Nye lokaler - samme smak av Kina

Taste of China har utvidet med en ny avdeling i Sentrum, men konseptet er det samme: God mat uten at du blakker deg.

Meget god dim sum.

Taste of China har holdt til i Torggata siden 2003. Nå har man utvidet med en avlegger i Tordenskiolds gate, i lokalene som tidligere har huset italienske Santinos og vietnamesiske Vuong.

– Lokalet er betydelig mer "shiny" enn originalen, som trygt kan kalles shabby chic. Her er det litt kantinestemning, men veggsofaen er behagelig og med dempet belysning blir lokalet noenlunde hyggelig, mener spisevennen, som har slått følge med oss denne ettermiddagen. På bordene rundt sitter det flere større selskap, så det virker som om mange har funnet det for godt å ta en etter jobb-pils med nogo attåt.

Menyen er - bortsett fra designen - til forveksling lik den i Torggata, og godt er det. Vi har noen faste retter vi ikke vil gå glipp av, som rispasta med spinat, svinekjøttdumpling, oksekjøtt med kål i kraft og friterte ravioli med biff, vårløk og ingefærsaus.

– Vi begynner med det og bestiller mer etterhvert, så slipper vi å få alt på en gang, sier Bordvenninnen.

Til dette har Bordvenninnen bedt om et glass hvitvin, mens spisevenne og jeg får Tsintao, et lyst, kinesisk øl.

Litt kantinestemning hos den nye restauranten.

Het start

– Jeg synes jeg drar kjensel på den ene servitøren, sier spisevennen, og spør om vi kan få chilipasta ved siden, siden han liker at maten har sting.

Ikke lenge etter har vi fått et tårn på tre kurver med dampende hete knytter med mat, så vi hiver oss over.

– Åh, dette var varmt, sier spisevennen og vifter med hånden foran munnen. - Jeg burde ventet til den ble litt kjøligere.

Restaurantguiden: De beste eksklusive asiatiske restaurantene

Bordvenninnen og jeg har dyppet våre dim sum i blandingen av soyasaus og chili, og lar dem få et øyeblikk på tallerkenen før vi fører dem opp til munnen med spisepinnene.

– Variasjonen i presentasjon og smak er akkurat slik jeg vil ha dem, sier Bordvenninnen og roser kjøkkenet:

– Flyttingen har ikke gått ut over kvaliteten på maten.

Raskt levert

Her inne får du kyllingføtter.

Vi er enige om å bestille nye retter, og lander på rismel-rull med svinekjøtt, dumplinger fylt med krabbe, svinekjøtt og kylling. Spisevennen insisterer på kyllingføtter, som en periode var på menyen i Torggata.

Det tar ikke lang tid fra vi er ferdige med første runde før vi får neste omgang, og når vi ber om mer øl, kommer det raskt til bordet.

Kyllingføttene kommer i en rik, tykk saus med en søtlig avslutning, og glir ned på høykant sammen med de andre munnfullene.

Vi begynner å bli mette, men jeg vil gjerne ta en reprise på rispasta med spinat mens de andre avslutter med dampede hveteboller med en vaniljekjerne.

– Aldri et måltid uten, sier de.

Godt og rimelig

Bra priset og god kvalitet.
Vuong er borte - nå er det Taste of China som holder til i Tordenskioldsgate.

Selv om vi har spist og drukket godt, er ikke regningen avskrekkende.

– Godt, lettvint og rimelig, er vår konklusjon.

– Tordenskiolds gate er blitt et mekka for småspiste, mener spisevennen og ser oppover til Bare Mas vegg i vegg.

– Men Dim sum by Taste of China har nok å by på til å tåle konkurransen, mener han.

Kjedelig lokale, med god service.