Sulten

Sjokoladekaken som garanterer suksess

Matblogger Monica Csango deler sine beste oppskrifter på Osloby.no. Prøv denne søte fristelsen.

- Sist jeg laget den ble restene skrapet fra fatet med skje, skriver Monica Csango. Nå kan du bake den selv. Se flere bilder og beskrivelser ved å trykke til høyre i bildekarusellen.
 • Monica Csango
  Monica Csango
  Forfatter og regissør
Egg og sukker vispses.
Eggedosis først...
Når smør og sjokoladeblandingen har avkjølt seg (pass på at den er ca romtemperert) vender du eggedosisen forsiktig inn i smør og sjokoladeblandingen.
Stekes i en rund springform som du har smørt med nøytral olje eller usaltet smør.
Settes inn i ovn på 180 grader. Stek på midterste rille i ca 35-40 min. Den kommer til å få noen sprekker- det er bare fint!
Dette blir garantert deilig!

For bare noen år siden var det ikke mulig å oppdrive annen sjokolade her i byen enn det som fantes i butikkhyllene. Slik er det ikke lenger. Nå kan slikkmunner i hele Oslo få tak i god sjokolade nesten på hvert gatehjørne.

Les også

Hva med deilig ungarsk paprikakylling i helgen?

Sebastien Bruno på Frogner selger lekker konfekt, men også store sjokoladeplater med høy kakaoprosent. Sverre Sætre har en fantastisk mengde sjokolade håndlaget på det fine konditoriet hans på Briskeby. Og da jeg ba venner på facebook komme med gode tips til sjokoladeselgere i byen ble "Sjokoladebiten" i Schultzgate ogPascal nevnt som eminente steder å handle.

Når smør og sjokoladeblandingen har avkjølt seg (pass på at den er ca romtemperert) vender du eggedosisen forsiktig inn i smør og sjokoladeblandingen.

Hjemme pleier jeg alltid å ha liggende noen plater sjokolade fra sjokoladeprodusenten Valrhona, og en plate eller to fra en noen av de stedene nevnt over. Når jeg skal lage sjokoladekaken under så synes jeg det er stas å putte oppi de beste ingrediensene jeg har. Dersom du IKKE har tid til å løpe til noen av de dyktige sjokoladehåndverkerne over går du ganske enkelt i butikken og kjøper en sjokolade med høyt kakaoinnhold. Så lager du kaka, og tar helg.Er du i tillegg invitert bort i helgen og du tar med deg denne kaka tør jeg neste garantere for at du blir festens mest populære. Sist jeg laget den fant jeg en av gjestene som stod og skrapte av restene fra fatet med skje. Det er vel det beste komplimentet man kan få.

Du trenger:

 • 2 plater mørk sjokolade minimum 70 % kakaoinnhold
 • 150 g smør
 • 7 egg
 • 250 gram melis eller tilsvarende mengde sukker som du gir en runde i blenderen
 • 80 g hvetemel
 • Litt fersk vaniljestang (kan utelates)
  Slik gjør du:

Smelt smøret over lav varme og tilsett sjokoladen.

I en annen bolle mikser du egg og sukker til eggedosis. Visp inn hvetemel og vaniljekorn.

Settes inn i ovn på 180 grader. Stek på midterste rille i ca 35-40 min. Den kommer til å få noen sprekker- det er bare fint!

Når smør og sjokoladeblandingen har avkjølt seg (pass på at den er ca romtemperert) vender du eggedosisen forsiktig inn i smør og sjokoladeblandingen. Stekes i en rund springform som du har smørt med nøytral olje eller usaltet smør. Settes inn i ovn på 180 grader. Stek på midterste rille i ca 35-40 min. Den kommer til å få noen sprekker— det er bare fint!

Glasur:

150 gram mørk sjokolade smeltes. Rør inn melis til den blir tykk. Den kan bli litt klumpete- da gjør du dette: Brygg en kopp espresso, finn frem miksmaster og miks til den blir glatt.

Les også

Fantastisk briochekake fylt med skogsbær og sitrus

Hvis du tvinger meg til å velge så tror jeg faktisk at jeg liker aller best å toppe kaken med en krem som lages av kremfløte og smeltet sjokolade. Det er den mest sofistikerte (les beste) løsningen, men melis glasuren er den som gjør seg best på bilde! Kos deg!

Sist jeg laget den fant jeg en av gjestene som stod og skrapte av restene fra fatet med skje. Det er vel det beste komplimentet man kan få, skriver Monica Csango.