Her er ti grunner til å dra til Torggata

Nederste del av Torggata er totalforvandlet.

Her er ti gode grunner til å ta turen til Torggata.

1. Arakataka

Mariboes gate 7 B. Tlf. 23 32 83 00. arakataka.no

Arakataka fikk terningkast 6 sist Aftenposten var på besøk.

Arakataka har holdt koken vis-à-vis Rockefeller siden 2001. Det intime og uformelle lokalet er stilfullt i grå og svarte farger, og kunstneren Benjamin Bergmann har dekorert noen av veggene.Restauranten fikk karakteren 6 av Aftenpostens matanmelder.

«— Vi starter med skate med agurk, sellerirot og blåskjell, opplyser servitøren. Fisken er syltet, skåret i små staver og dandert som et blåskjell. På andre siden ligger agurk med dill over, formet i like staver som et blåskjellokk over små biter av blåskjell, og sødmefull, saltbakt selleri. I bunn ligger en liten sjø med grønn agurksaus. Det ser fantastisk ut og smaker nydelig».

2. Lokk

Torggata 18 b, inng. Badstugata. Tlf. 22 11 22 88. lokkoslo.no

Lokk har spesialisert seg på få, rimelige retter i et uformelt og koselig lokale, like i nærheten av Sentrum Scene og Rockefeller. De har også ta-med meny.

I august i år ble de anmeldt av Aftenposten.

Lokk har spesialisert seg på supper.

«— En signaturrett! Nydelig råstekt hvalkjøtt ligger på knasende sprø og sødmefylt hjertesalat. I tillegg er det masse svineknokemajones, rødløk og reven parmesan over. Det blir nesten en slags Vitello tonnato med hval eller Cæsarsalat med hval. Det smaker fantastisk».

3. Tilt

Torggata 16, inng. Badstugata. tiltoslo.no

Populær bar med stort utvalg øl på tapp og flaske. Har spesialisert seg på flipperspill, og her finner du ti originale fra 80- og 90-tallet.

I tillegg har Tilt seks shuffleboards i to ulike rom. Her blir det ofte kø, men du har muligheten til å booke i forkant frem til klokken 20.00 alle dager bortsett fra fredag. I lokalet finnes også klassiske arkadespill som Space Invader, Pac Man, Bomb Jack og Donkey Kong.

4. Capish?

Nylig åpnet pizzarestauranten på hjørnet av Torggata og Bernt Ankers gate. Bak står de fire eierne av Munchies, Oslos store burgersnakkis de siste månedene.

«- Det blir en blanding av enkel restaurant og sofistikert gatekjøkken. Det skal bli rent, enkelt, relativt kjapt, men det skal også finnes et godt utvalg av øl og vin, sier medeier Patrick Jensen til Osloby».

5. New Taste of China

Torggata 18. Tlf. 22 11 18 88

New taste of China har pusset opp siden sist. Den gang så stedet ut som en veikro, nå har man fått litt friskere farger på veggene og litt penere gardiner. På New taste of China er ikke dekoren i sentrum.

To menyer: En med kun din sum, den andre med tradisjonelle kinesiske retter der klassikere som pekingand og stekte nudler er representert.

Fikk karakteren 5 av Aftenposten.

«Det som imponerer på New taste of China, er bredden på smaker - fra den lille ekstra piffen på spinaten og den rike buljongen til det braiserte oksekjøttet til det knasende sprø grillede svinekjøtt og det varmende karristinget i den innbakte biffen».

6. Munchies

Bernt Ankers gate 8. Tlf. 970 19 787. munchiesoslo.no

afp000742504.jpg

Burgernykommeren i Oslo er raskt blitt meget populær og åpner snart en ny avdeling på Grünerløkka.Ble anmeldt av Aftenpostens matanmelder i juli i år til karakteren 5.

«— De som har skrytt av Munchies, har helt rett. Dette er en burger man gjerne kommer tilbake for. Den er passe tykk - noen steder får man enorme kjøttpucker som er rå inni. Hadde det ikke vært for at pommes fritesen er litt tynnere enn jeg liker og har for mye salt på, ville jeg gitt dette måltidet karakter seks.»

7. Nam Kang Sushi

Torggata 24. Tlf. 22 20 19 40

afp000727256.jpg

Restauranten serverer sushi og koreansk mat av høy klasse opp en trapp fra travle Torggata.Ble anmeldt av Aftenposten i juni i år.

«Bulgogi er strimler av rått kjøtt som stekes på en egen type brenner. Man kan velge mellom marinert svin, kylling eller entrecôte. Dette er blant Nam Kangs signaturretter siden begynnelsen, og er en av årsakene til at vi gjerne velger oss lokalet i annenetasje i Torggata når vi skal treffes for en middag før kino eller teater».

8. Taco República

Torggata 30. Tlf. 400 57 665. tacorepublica.no

Åpnet dørene i 2013, og har hatt lange køer med folk som vil ha «ekte» mexicansk mat. Har nylig åpnet servering også på mandager til lunsj og middag.

Ble anmeldt i desember i fjor til karakteren 5.

«— De små kyllingbitene er møre, men har likevel skikkelig bitt. Ved siden av har vi fått barbacoa, ovnsbakt lam. I likhet med svinekjøttet har det fått ligge lenge på lav varme og godgjøre seg. Kjøttstrimlene er rike på smak av krydderiet, og har fått et behagelig chilisting.»

9. Crow Bar & Bryggeri

Torggata 32. Tlf. 21 38 67 57.

Åpnet dørene i 2012. Stort utvalg eget øl (Crow) og andre ølmerker (21 tappekraner). Serverer blant annet spedgris-kebab i 2. etasje. Crowbars husbrygger mener det er litt snodig at vi her i Norge er så opptatt av vin og konjakk når vi burde dyrket ølet.

— Det er jo dårlig med druer i Skandinavia. Det er øl som er den historiske drikken her oppe i nord. Jeg synes ikke det er det spor rart at folk har begynt å interessere seg for øl. Øl er en historisk drikk, fortalte Dave Gardoni til Osloby i fjor.

10. Torggata Kennelklubb

Torggata 35. Tlf. 950 01 406.

Tidligere Turkish Delight er blitt til Torggata Kennelklubb.

«Bedre med en pølse i brød enn ti på taket», står det om Torggata Kennelklubb.Her kan du spise pølser til lunsj eller nyte de lange go’bitene til fest eller konsert. Her finnes Completo med sourkraut, tomatconcasse, avocado, sennep, chiliketchup og majones.

Eller hva med en kreolsk chilipølse med creamy blue-cheesedressing og hjemmelaget potetgull, pickles og fikenrøre i konjakk toppet med en dash knuste valnøtter?

Andre steder i området

Sams Hair & Barbershop. Når kjæresten er lei av skjegget.

Yummi Heaven. Gå amok i godtebutikken.

Hevn. Vinyl og klær.

Marmaris Grill. Best i Aftenpostens kebabtest. 3 av 7 kebabsteder i testen er borte fra området.

Ny cocktailbar. Er på vei inn i lokalet nedenfor Starbucks i Bernt Ankers gate.

Café Sara. Variert meny. Åpent til 02.30.

Cacadou. Uformell pub.

Kniven. Om du har jakke med metalband-logo på.

Oslo Bar & Bowling. Øl, bowling og et relativt ungt publikum.